NaslovnicaVijestiMkhitaryan: Borussia Dortmund je mnogo ofanzivnija sad bez Kloppa

Mkhitaryan: Borussia Dortmund je mnogo ofanzivnija sad bez Kloppa

Zvijezda Borussije iz Dortmunda Henrikh Mkhitaryan zadao je snažan udarac svom bivšem treneru Jurgenu Kloppu izjavivši da je njegova taktika glavni krivac za lošu formu kluba u njegovoj posljednjoj sezoni.

Borussia Dortmund je mnogo ofanzivnija sad bez Kloppa

Za reprezentativca Armenije to je bila prva sezona na Signal Iduna Parku, nakon što je u klub stigao iz Schakhtar Donetska u ljeto 2014. godine.

Ove sezone, međutim, veznjak je “procvjetao” pod vodstvom novog trenera Thomasa Tuchela, dok je Klopp napustio Dortmund u svibnju prošle godine i preuzeo klupu Liverpoola u listopadu.

27-godišnjak je izjavio da je njegov preporod uslijedio nakon promjene stila nogometa dolaskom novog trenera.

U izjavi za Bleacher Report rekao je: “Kada je Klopp vodio tim, igrali smo drugačiji nogomet, više smo igrali na kontranapade, igrali agresivnije i sa više presinga.”

“Međutim, kada je došao Tuchel, počeli smo igrati mnogo bolje. Borussia Dortmund je mnogo ofanzivnija sad bez Kloppa. Pokušavamo sačuvati loptu što više u svom posjedu, te igramo sa više dodavanja i vrlo napadački. Ova promjena mi je donijela puno samopouzdanja.”

Henrikh Mkhitaryan je ove sezone skupio ukupno 20 nastupa u dresu Borussije Dotmund, i pritom postigao osam golova i upisao devet asistencija, te je jedan od najboljih igrača ovog bundesligaša ove sezone.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!