NaslovnicaVijestiMohamed Salah: "Hvala Bogu što nismo postigli gol"

Mohamed Salah: “Hvala Bogu što nismo postigli gol”

Egipat je remizirao kod Nigerije u gostima 1-1 golom Salaha u 90. minuti. U sudijskoj nadoknadi Egipat je imao priliku postići i drugi gol, kada je strijelac prvog gola, Mohamed Salah jurnuo sam ka golu, ali sudac je u tom trenutku označio kraj utakmice. Prema riječima Salaha njemu je drago što je sudija svirao kraj u tom trenutku.

Mohamed Salah

Iako je tada Egipat protestovao kod sudije, pa i poslije utakmice, ali igrač Rome priznaje da je tada odahnuo zbog sudijske odluke.

“Odahnuo sam kada sam čuo zvižduk. Bojao sam se kada sam primio loptu i potrčao ka golu i kada sam imao priliku zabiti odlučujući gol. Ne mogu reći kako bi reagovali navijači i zato sam se zahvalio Bogu čim je sudac označio kraj.”, riječu su Salaha nakon te utakmice.

Podsjetimo, stadion na kojim se igrala utakmica prima 25.000 ljudi, a na utakmici je bilo čak 40.000 navijača. Navijači su bili svuda, po tribinama, na semaforu, na reflektorima čime je u velikoj mjeri narušena sigurnost svih navijača, ali na svu sreću niko se nije povrijedio, pravo je pitanje kako je utakmica prošla bez ikakvih incidenata.

Egipat je trenutno vodeći u skupini u kojoj je zbog financijskih problema odustao Čad. Kada se ponište bodovi Čada, Egipat broji četiri boda, dok Nigerija ima dva, a Tarzanija jedan.

U sledećoj kvalifikacionoj utakmici za afrički Kup nacija Egipat će odmjeriti snage sa Nigerijom za dva dana.

U grupi A prvi je Tunis sa 6 bodova, a drugi togo sa isto toliko ali slabijom gol razlikom. Grupu B predvodi DR Kongo sa šest bodova, dok je Angola zauzela drugo mjesto sa četiri boda na svom kontu. Benin je prvi u grupi C sa osam bodova, a Mali drugi sa bodom manje. Obala Bjelokosti se nalazi u grupi I gdje imaju četiri boda. Kamerun je smješten u zadnjoj, grupi M gdje je trenutno prvi sa sedam bodova.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!