NaslovnicaVijestiMorata: Povratak u Real je realna opcija!

Morata: Povratak u Real je realna opcija!

Španski reprezentativac i trenutni član torinskog Juventusa, Alvaro Morata, istakao je da je povratak u redove Real Madrida na ljeto vrlo realna opcija. On je u redove Stare dame stigao 2014. godine, ali u ugovoru postoji klauzula po kojoj ga kraljevski klub može ponovo vratiti u svoje redove.

Morata Povratak u Real je realna opcija!

I sam Morata je rekao da je povratak na Santiago Bernabeu vrlo moguć i to već u ljetnom prijelaznom roku.

“To je realna opcija, svi to znaju, a ja želim da više prestanu sve te priče o mom povratku. Želim pripadati svom klubu, ne mora to biti Real, samo želim znati gdje ću biti nekoliko narednih godina i gledati u budućnost”, kazao je Morata za goal.com i potom dodao da je redovno u kontaktu sa Realovim direktorom Emiliom Butraguenom kojem mnogo duguje.

“Zahvalan sam mu, stalno se zanima kako sam, kako mi je, čestita mi kad zabijem… I on je igrao u Realu, došao iz škole kluba do reprezentacije. Također, razgovaram i s Morientesom povremeno i ponosan sam zbog toga jer kad sam bio dječak, čekao sam njegov autogram.”

[su_bet365_live_koeficijenti]

Španac je i prokomentarisao nedavno ispadanje njegovog tima iz daljnjeg takmičenja u Ligi prvaka od minhenskog Bayerna.

“Da nismo ispali od Bayerna, opet smo mogli daleko dogurati u Ligi prvaka. Ali, bez obzira na to, prvi smo u Seriji A i igramo finale kupa s Milanom. Kad naviknete ljude na domaće trofeje, to ponekad izgleda nedovoljno, ali mislim da bi dvostruka kruna drugu godinu za redom, pogotovo nakon onako groznog početka sezone, bila velik uspjeh za nas.”

Španski mediji su ovih dana prenijeli i informaciju da bi Real mogao da kupi Moratu od Juventusa, i da ga odmah potom proslijedi Arsenalu, koji je bio spreman ponuditi čak 50 miliona eura.

Morata igra sjajno ove sezone u Juventusu, u Seriji A je odigrao ukupno 28 utakmica i postigao šest golova.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!