Moreno progovorio o svom startu na Luke Shawa

Defanzivac PSV-a, Hector Moreno progovorio je o svom užasnom startu na Luke Shaw-a, koji je rezultirao otvorenim napuknućem desne noge. Moreno je insistirao na tome da taj start na lijevog beka Manchester Uniteda nije bio namjeran.

Moreno i Shaw

21-godišnji Luke Shaw će biti van terena cijelu sezonu, također neće biti dostupan za Euro 2016.

Kada je Moreno napravio taj strašan start nad Shaw-om, sudija je to smatrao kao fer startom na loptu, ali video snimak nam je pokazao da je noga Luke-a bila uhvaćena između nogu Hectora Morena.

Moreno se također tek nedavno oporavio od lomljenja noge. Ta povreda je došla na utakmici koju je igrao za Meksiko, protiv Holadnije. A da ironija bude još veća, Holadniju je tada vodio Van Gaal. To je bilo na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Play Casino

Van Gaal je razumljivo nezadovoljan Morenovim startom, ali sam igrač kaže da on nikada nije imao namjeru da povrijedi ili nanese bilo kakvu štetu mladom igraču Manchester Uniteda.

“Zaista mi je žao zbog njega i njegove porodice.”

“Ne znam šta se desilo, ne sjećam se baš najbolje. Samo se osjećam vrlo loše zbog svega što se desilo. Stvarno mi je mnogo žao.”

“Išao sam na loptu, ali u ovakvoj situaciji ne zanima me da li je to bio faul ili ne, vrlo mi je žao zbog njega i njegove porodice.”

“Ne znam koliko je loše. Imao sam sličnu sitaciju na Svjetskom prvenstvu i bilo je veoma loše. Teško je reći što se dogodilo. Sada se samo nadam da će se on vratiti što prije moguće.”
Kladjenje forum
[touchcarousel id=’1′]

Oznake:

Share This