NaslovnicaVijestiMourinho dobio dozvolu da aktivira otkupnu klauzulu zvijezde Napolija

Mourinho dobio dozvolu da aktivira otkupnu klauzulu zvijezde Napolija

Prema pisanjima engleskih i talijanskih medija, Jose Mourinho je dobio zeleno svjetlo od strane uprave Manchester Uniteda za dovođenje lijevog beka Napolija Faouzija Ghoulaman.

United dovodi Ghoulama

Alžirski reprezentativac, koji se trenutno oporavlja od povrede ligamenta koljena, koju je pretrpio protiv Manchester Cityja u novembru/studoneom, jedan je od najboljih igrača na svojoj poziciji, a svojim nastupima ove i prošle sezone privukao je interes mnogih velikana, ne samo Manchester Uniteda.

Neki su pomislili kako bi Ghoulam mogao napustiti Napoli besplatno, s obzirom da mu je ugovor trebao isteći sljedećeg ljeta, ali čelnici trenutno vodećeg tima u Seriji A su mu ponudili novi ugovor do 2022. godine, koji je Alžirac potpisao.

Međutim, kako piše Rai Sport, a prenosi Arena Napoli, Mourinho je dobio dozvolu da plati 60 miliona eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula. Portugalski stručnjak na poziciji lijevog beka preferira Ashleya Younga, čija prirodne pozicije su pozicije lijevog i desnog krila, te bi zasigurno izgubio mjesto u početnih 11 ukoliko dođe do transfera Ghulama.

Ipak, Ghoulam nije jedini igrač Napolija za kojeg interes pokazuju ‘Crveni vragovi’. Kako piše The Manchester Evening News, još jedan igrač za kojeg su zainteresovani je veznjak Jorginho, koji je tek prošle godine debitovao za reprezentaciju Italije. Mourinho je mišljenja kako je on idealna zamjena za Michaela Carricka, koji je ove sezone skupio tek jedan nastup zbog problema sa srcem.

26-godišnjak je u Napoli stigao iz Hellas Verone početkom 2014. godine, te je ukupno za klub odigrao 136 utakmica i postigao šest golova. Trenutno je jedan od ključnih igrača Maurizija Sarrija, koji bilježi nevjerovatne rezultate sa timom iz Napulja.

Napolitanci su trenutno na prvom mjestu u Seriji A sa 48 osvojenih bodova nakon 19 odigranih kola. Drugoplasirani Juventus ima jedan bod manje, dok je Inter na trećem mjestu sa 41 osvojenim bodom. Na četvrtom mjestu nalazi se AS Roma koja ima 39 osvojenih bodova, ali i odigranu utakmicu manje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!