NaslovnicaVijestiMourinho: Fellaini je "prirodna zamjena" za Pogbu

Mourinho: Fellaini je “prirodna zamjena” za Pogbu

Menadžer Manchester Uniteda, Jose Mourinho, tvrdi da je Marouane Fellaini “prirodna zamjena” za Paula Pogbu.

Ni Pogba ni Fellaini nisu bili u konkurenciji za sinoćnju utakmicu četvrtfinala EFL Kupa protiv West Hama, zadajući glavobolje Mourinhu u veznom redu.

Pogba, koji je stigao na Old Trafford ovog ljeta u rekordnom transferu, suspendovan je zbog simuliranja u prvenstvenom okršaju istih rivala za vikend.

U međuvremenu, Fellaini je takođe zaradio suspenziju nakon pete javne opomene u nedjeljnom duelu.

Prije ove utakmice Jose Mourinho je izjavio kako je ratoborni Belgijanac idealna zamjena za Paula Pogbu u njegovim planovima.

U odsustvu obojice, na klupi Uniteda našli su se Morgan Schneiderlin i Bastian Schweinsteiger, koji je od početka sezone u nemilosti portugalskog stručnjaka.

Nijemac je ušao u igru u 87. minutu, i to su mu prve minute u dresu Uniteda ove sezone.

“Crveni đavoli” su uvjerljivo slavili sa 4:1, i plasirali se u polufinale EFL Kupa. Golove za Mourinhovu ekipu postigli su Ibrahimović i Martial (po dva pogotka), dok je A. Fletcher zatresao mrežu za “Čekićare”.

United se nalazi na šestoj poziciji Premier lige, sa čak 11 bodova zaostatka za vodećim Chelseajem.

Ono što je još više “trn u oku” Mourinhu je usporedba s prethodnicima na klupi engleskog velikana, Louisom van Gaalom i Davidom Moyesom. Ostvrski mediji su iznijeli statističke podatke, po kojima je Mourinho lošiji od obojice poslije 13 odigranih kola Premier lige, pošto je ekipa osvojila samo 20 bodova. Pod vodstvom nizozemskog, odnosno škotskog stratega, imala je 22. Ovako identičan mršav učinak, United je imao na početku 1989/1990.

U sledećem, 14. kolu United gostuje Evertonu na Goodison Parku u nedjelju.

eveutd

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!