NaslovnicaVijestiMourinho: Lampard je jedan od najboljih i najprofesionalnijih igrača koje sam trenirao

Mourinho: Lampard je jedan od najboljih i najprofesionalnijih igrača koje sam trenirao

Lampard je jedan od najboljih i najprofesionalnijih igrača koje sam trenirao. Bivši menadžer Chelseaja, Jose Mourinho je imenovao Frank Lamparda kao ‘najboljeg igrača’, kojeg je trenirao u Premier ligi. Bivši engleski internacionalac, Lampard napustio je Stamford Bridge u ljeto 2014. godine, nakon što je postao njihov najbolji strijelac svih vremena sa 211 golova.

Lampard je jedan od najboljih i najprofesionalnijih igrača koje sam trenirao

Postizanje golova sa pozicije centralnog veznog je Lampardov zaštitni znak, ali je i njegova sposobnost donijela mnogo priznanja od svih.

“U Chelseaju, mom prvom periodu tamo, imao sam Frank Lamparda, vjerovatno najboljeg igrača u Premier ligi posljednju deceniju”, rekao je Mourinho u Straits Times.

Mourinho je radio sa Lampardom nešto više od četiri godine ukupno u zapadnom Londonu, a nakratko je igrao protiv njega tokom kratkog pravopisa veznjaka u Manchester Cityju.

Lampard je bio dio Chelseaja koji je osvojio dva uzastopna naslova Premier lige u 2005. i 2006. godini, ali oko njega su bile još neke zvijezde kao što su Petr Cech, Didier Drogba, Arjen Robben i John Terry koji je još uvijek tu, ali male su nade da će i ostati, jer mu čelnici kluba sa Stamford Bridge-a ne žele produžiti ugovor.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Međutim, to je Lampard koji je dobio pohvale od portugalskog stručnjaka i razumjeli smo da će Mourinho pokušati da ga dovede u stručni štab Manchester Uniteda. To mu sigurno neće uspjeti, ali nikada se ne zna.

“Ko je bio moj najbolji igrač? Teško je reći, jer sam trenirao neke od najboljih igrača na svijetu.”

“Otišao sam u Inter, imao sam Zlatana Ibrahimovića, Javier Zanettija. Zatim u Madridu, imao sam Cristiana Ronalda. A ona u Chelseaju ponovo sam imao vrhunske igrače.”

“Ima ih mnogo, oni su mi dali sve od sebe i nije fer izdvajati samo jednog. To je nemoguće uraditi, ali u Premier ligi, to je sigurno Lampard.”

“On je jedan od najboljih i najprofesionalnijih igrača koje sam ikada vodio.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!