NaslovnicaVijestiEvo kako su igrači Manchester Uniteda reagovali nakon što je Mourinho poručio...

Evo kako su igrači Manchester Uniteda reagovali nakon što je Mourinho poručio Pogbi da više nikad neće biti kapiten!

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho potvrdio je kako zvijezda njegovog tima Paul Pogba više nije vicekapiten, ali i dodao kako njih dvojica nisu u svađi.

Pogba više nije kapiten Uniteda

Špekulacije o tome su se pojavile pred jučerašnji poraz ‘Crvenih vragova’ protiv Derby Countyja (8-7 na penale) u Carabao kupu, kada je Portugalac odlučio uopšte ne pozvati veznjaka za tu utakmicu.

[su_bet365_koeficijenti]

Engleski mediji su izvijestili kako je Mourinho kritikovao Pogbu na treningu i poručio mu da više nikad neće nositi kapitensku traku sve dok je on u klubu, te da nema pravi karakter za tu odgovornost, a navodno svi ostali igrači su podržali njegovu odluku. Pogba, koji je prije samo nekoliko mjeseci sa reprezentacijom Francuske osvojio Svjetsko prvenstvo, te impresionirao svojim igrama u Rusiji, bio je kapiten na utakmicama protiv Leicester Cityja, Brightona i Young Boysa, prije nego što se na teren vratio prvi kapiten kluba Antonio Valencija. Međutim, on je nakon utakmice protiv Wolverhamptona u subotu, kada je Manchester United na svom terenu uspio osvojiti samo bod, nagovijestio kako je nezadovoljan taktičkim pristupom Josea Mourinha, što je po svemu sudeći glavni razlog zbog kojeg mu je oduzeta traka.

Mourinho je te špekulacije potvrdio nakon utakmice protiv Derbyja izjavivši za Sky Sports: “Jedina istina je ta da sam donio odluku kako Pogba više neće biti vicekapiten. Nije bilo nikakve svađe. Osoba koja je donijela odluku da on bude kapiten sam također ja, i ovo je odluka koju ne moram objašnjavati.”

Mediji tvrde kako 25-godišnjak neće zatražiti odlazak sa Old Trafforda u zimskom prelaznom roku, ali i da je spreman razmotriti tu mogućnost na kraju ove sezone, koja nije baš najbolje počela za Manchester United. ‘Crveni vragovi’ su osvojili tek deset od mogućih 18 bodova u Premier ligi, a već su ispali i iz Carabao kupa od daleko slabijeg protivnika, te budućnost Josea Mourinha u klubu također nije sigurna.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!