NaslovnicaVijestiMourinho nakon poraza: Ako pričate o sreći, recite ovo!

Mourinho nakon poraza: Ako pričate o sreći, recite ovo!

Manchester United poražen je od Liverpoola na Anfieldu u velikom engleskom derbiju, a Jose Mourinho nakon poraza je izjavio da još vjeruje da sezonu mogu završiti kao četvrti.

Domaćin je poveo u 24. minuti golom Sadia Manea. United je izjednačio u 33. minuti golom Jessea Lingarda nakon velike greške Liverpoolovog junaka iz duela Lige prvaka sa Napolijem, golmana Alissona Beckera. Lukaku je ubacio s lijeve strane pred gol, Alisson je uhvatio loptu, ali mu je ona pobjegla, a na nju je natrčao Lingard i izjednačio na 1:1.

Domaćin je došao do nove prednosti u 73. minuti preko Xherdana Shaqirija koji je ušao u igru samo dvije minute ranije. Isti je igrač u 81. minuti pogodio za 3:1 i riješio pitanje pobjednika u derbiju engleskih velikana.

“I dalje sezonu možemo da završimo kao četvrti. Nije lako, znam da ćemo biti među prvih šest na tabeli, uz istorijski najbolje timove, ali najbolje što možemo da učinimo je četvrto mjesto. Sad treba da se fokusiramo prvo na peto mjesto, a onda i na četvrto”, rekao je Mourinho u nadi da će se te pozicije njegova ekipa kvalfikovati u narednu sezonu Lige prvaka.

Mourinho je poslije poraza istakao i da je Liverpool zasluženo pobijedio ali i da su imali sreće.

“Liverpool je jak tim, ali uvijek je teško primiti golove u momentima kada smo ih mi primili. Borili smo se na otvaranju u prvih 20 minuta, nismo se mogli nositi sa njihovim pritiskom, ali bili smo smireni i kontrolisani. Shaqiri je postigao dva lagana gola, a kako su se lopte odbile, nije bilo šanse da se brani. Ako pričate o sreći, pričate od njihovom drugom i trećem golu”, rekao je Mourinho.

 

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!