NaslovnicaVijestiMourinho objasnio šta se desilo njegovom timu protiv West Hama

Mourinho objasnio šta se desilo njegovom timu protiv West Hama

Tottenham je u šokantnoj završnici protiv West Hama ispustio čak tri gola prednosti. Tim Josea Mourinha vodio je 3:0 nakon samo 16 minuta igre, da bi u periodu od 82. do 94. minuta primio tri pogotka.

“Nogomet. Naravno da moram da analiziram drugo poluvrijeme, to ćemo uraditi interno, ali za vas mogu da kažem da se jednostavno desio nogomet i da pohvalim vjeru igrača West Hama. Nije lako gubiti 3:0, da protivnik dominira, a da i dalje vjerujete. Znam da su oni drugačiji tim u odnosu na prošlu sezonu, ali velika je kazna izgubiti tri gola viška, kazna koju smo zaslužili”, kaže Mourinho i dodaje:

“Neke stvari su se desile van konteksta – ponovo gol poslije slobodnog udarca, autogol, pa odbitak… Kontrolisali smo utakmicu, Kane je pogodio stativu za 4:0, Bale je mogao da riješi utakmicu. Više je naginjalo četvrtom golu nego bilo čemu drugom, ali to je nogomet. Nismo to željeli, ali padali smo, i sa Winksom smo ponovo pronašli kontrolu, i baš u tom trenutku primili smo prvi gol”.

Mourinho ističe da njegovi igrači tada nisu psihički uspjeli da se izbore sa time.

“Izgubili smo bodove u posljednjih nekoliko sekundi. Rekao sam im da paze na prekide, da su tu opasni, u Součeku je David Moyes pronašao novog Fellainija. Borili su se veoma kako bi sreću zaslužili, a mi smo imali utakmicu u džepu i izgubili smo dva boda”.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!