Mourinho objasnio zašto Rashford još uvijek nije igrao

Mourinho objasnio zašto Rashford još uvijek nije igrao. Dolazak Zlatana Ibrahimovića u Manchester United ima potencijal učiniti čudesa za Marcus Rashfordovu karijeru.

Mourinho objasnio

Dok su Rashfordovi nogometni snovi u pripravnosti i spremni za polijetanje, Ibrahimović, koji ima 34 godine je već bio tamo i učinio to. On je pun znanja koje može prebaciti na 18-godišnjeg napadača.

Međutim, moglo bi proći neko vrijeme prije nego primijetimo taj utjecaj Ibrahimovića na Rashforda. Uglavnom zato što je Šveđanin preuzeo mjesto tinejdžera u Unitedovoj početnoj postavi.

Reprezentativac Engleske U21, koji je buknuo na sceni u veljači u utakmici protiv FC Midtjyllanda, nije odigrao ni minutu nogometa u Premier ligi ove sezone i bio je ograničen na 20 minuta u Community Shieldu.

Kao rezultat toga, Rashford se našao u Engleskoj U21 momčadi za razliku od seniorske. Njegova karijera je dobro i uistinu zakočila.

Ali, oni koji vjeruju da Jose Mourinho ubija potencijal engleskog najtalentovanijeg igrača će biti drago čuti da Unitedov trener Rashforda zove ‘nevjerovatnim’, te priznaje da će on imati ulogu ove sezone.

“Marcus će igrati puno ove sezone”, rekao je Portugalac novinarima iz Manchester Evenening News.

“Ali ja ne mogu birati natjecanja, ne mogu reći da Zlatan Ibrahimović neće igrati ni jednu utakmicu Europa lige. Ne mogu reći da Marcus neće igrati u Premier ligi.”

“Nismo kupili više napadača u ljeto. Zlatan igra i Marcus je napadač broj dva u ovom trenutku. Za 18-godišnjeg dječaka, on je nevjerovatan.”

Screenshot_17

UPLATI!

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)