NaslovnicaVijestiMourinho očajnički želi dovesti Maura Icardija u Manchester United

Mourinho očajnički želi dovesti Maura Icardija u Manchester United

Mourinho očajnički želi dovesti Maura Icardija u Manchester United. Portugalski menadžer je veliki fan 23-godišnjeg napadača, iako će Crveni đavoli morati da izdvoje oko 40 miliona eura za igrača Intera, kojeg žele zadržati na San Siru.

Mourinho očajnički želi dovesti Maura Icardija u Manchester United

Jose Mourinho se nada da će dovesti Interovog napadač Mauro Icardija u Manchester United, iako će morati izdvojiti 40 miliona eura kako bi doveli, piše Tuttosport.

23-godišnjak je privukao pažnju brojnih vrhunskih klubova u Europi, a postigao je 47 golova u 95 nastupa za Nerazzurre.

Icardi, koji je pronašao put do protivničke mreže 11 puta u 23 utakmice u Seriji A u trenutnoj sezoni, kruže glasine da će biti meta broj jedan za Jose Mourinha koji će ga htjeti dovesti čim dođe u Manchester United na ljeto.

Međutim, izvještaji u Italiji tvrde da se Inter neće raspravljati o ideji prodaje svog napadača, osim ako je neko spreman da ponudi 40 miliona eura.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Mauro je rođen u Rosariju, ali se sa šest godina preselio sa porodicom u Španiju. Svoju karijeru je započeo u Vecindariju u čijim je omladinskim selekcijama postigao preko 500 golova.

Nešto kasnije primijetili su ga skauti Barcelone, Real Madrida, Valencije, Seville, Espanyola, Liverpoola i Arsenala.

Barcelona je ipak uspjela da ga dovede i potpiše ugovor do 2013. godine. Na početku je bio dio U17 tima. U ekipu U19 je otišao godinu dana kasnije, a zatim odlazi na posudbu u Sampdoriju, u januaru 2011. godine.

Nakon uspješnih pola godine u Sampdoriji za čiji je omladinski tim postigao 13 golova u 19 mečeva, tim iz Genove kupio ga je za 400.000 eura u julu 2011.

U aprilu 2013. godine, Inter je potvrdio da je Icardi njihov novi igrač.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!