Mourinho opet podbada Wengera

Mourinho je prošle subote zadržao niz bez poraza protiv Wengera u takmičarskim utakmicama, a ta utakmica je bila praćena nizom incidenata zbog čega je isključen Paulista, a kasnije suspendovan i Costa.

Mourinho opet
Mourinho opet

“Mislim da u ovoj državi samo jedan menadžer nije pod pritiskom. Steve McClaren je pod pritiskom, ja sam pod pritiskom, Brendan Rodgers je pod pritiskom, kao i Manuel Pellegrini. Svi smo mi pod pritiskom i ne možemo gubiti, odnosno biti ispod očekivanja, i moramo ostvariti zadane ciljeve”, rekao je Portugalac.

“Suosjećam sa svima njima i vjerujem da oni isto suosjećaju za mene, jer je ovo težak posao. Ipak, postoji jedan koji zbog meni nepoznatih razloga nije pod pritiskom. To je dobro za njega.”

Upitan da imenuje tog menadžera, Mourinho je rekao: “Znate vi o kome pričam. On može pričati o sudijama prije i poslije utakmice, može se naguravati s ljudima na terenu, može plakati ujutro i poslijepodne, ali zbog toga ne bude kažnjen. Može i ništa ne osvojiti a zadržat će posao. On je kralj i to što ima je privilegija.”