NaslovnicaVijestiJose Mourinho otkrio s kojim igračem je najlakše pobjeđivati

Jose Mourinho otkrio s kojim igračem je najlakše pobjeđivati

Jose Mourinho, doskorašnji trener Chelseaja u aktivnoj je potrazi za novim angažmanom, nada se da će ga pronaći do juna kada počinju pripreme za novu sezonu.

Jose Mourinho

Portugalski trener izjavio je da je Messi igrač u timu koji može da napravi najviše razlike, i s njim je najlakše pobjeđivati po mišljenju Portugalca.

“Messi je osvojio Ligu prvaka sa tri različita trenera. Puno je lakše s njim osvojiti trofej nego ga osvojiti protiv njega. Svakako da postoje kvalitetni pojedinci, ali ja još uvijek vjerujem da je tim najbitniji. Iako par igrača na svijetu može itekako da napravi razliku”, rekao je Jose Mourinho.

Lionel Messi je u svojoj karijeri osvajao sve što se može osvojiti, izuzev Svjetskog prvenstva. Osvojio je pet zlatnih lopti u ukupno 24 trofeja sa Barcelonom u kojoj je proveo najveći dio svoje karijere. Messijeva Barcelona večeras igra uzvratni meč protiv Arsenala na Camp Nouu u osmini finala Lige prvaka. U prvom meču Barcelona je slavila sa 2-0 na Emiratesu, a upravo je Messi postigao oba gola.

Barcelona predvođena Messijem ima velike šanse da ove sezone odbrani trofej Lige prvaka i tako će postati prvi tim u istoriji kojem je to pošlo za rukom.

[su_sportingbet_premier_league]

Novinari BT Sporta Josea Mourinha su upitali kada se planira vratiti na fudbalsku scenu, na šta je on odgovorio:

“Bilo je dosta ponuda. Ne samo opcija, već veoma dobrih ponuda, ali odlučio sam da pričekam i razmislim u miru. Želim raditi, ali najbolje je da početnem na početku sezone.”, rekao je ‘Special One’.

53-godišnji Mourinho u karijeri je trenirao šest timova, a to su Benfica, Uniao de Leiria, Porto, Chelsea, Inter, Real, te se onda ponovo 2013. godine vratio u Chelsea s kojem je osvojio naslov Premiershipa. Ali, nakon loših rezultata u ovoj sezoni portugalski strateg je dobio otkaz, a na klupi ‘Bluesa’ ga je naslijedio Guus Hiddink.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!