NaslovnicaVijestiMourinho posebno pohvalio jednog igrača u preokretu Uniteda

Mourinho posebno pohvalio jednog igrača u preokretu Uniteda

Manchester United slavio je u poslednjem kolu Lige prvaka protiv CSKA iz Moskve na Old Traffordu nakon preokreta, a menadžer “crvenih vragova” Jose Mourinho je posebno pohvalio jednog igrača.

posebno pohvalio

Klub iz Manchestera je praktički osigurao prolaz dalje uoči poslednjeg kola, a pobjedom nad ruskom momčadi potvrdio je i prvo mjesto na tablici, te status nosioca u ždrijebu za osminu finala.

Ipak, prvi su u vođstvo stigli gosti iz Moskve, i to na samom kraju prvog poluvremena, kada je mrežu Romera zatresao Vitinho, nakon asistencije Fernandesa.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Međutim, domaći su za samo dva minuta preokrenuli rezultat, golovima Lukakua u 64, te Rashforda u 66. minutu utakmice, na radost 74.669 gledatelja na Old Traffordu, koliko ih je prisustvovalo ovoj utakmici.

Nakon utakmice, trener Uniteda, Jose Mourinho, rekao je: “Kada bih birao strijelce, uvijek bih izabrao napadače, jer njihovo samopouzdanje ponekad zavisi od golova.”

Jose Mourinho bijesan: Veliko razočarenje za United pred utakmicu sa Cityjem

Jose Mourinho otkriva: Koje igrače Manchester United mora prodati do kraja ove sezone

“Doprinos Lukakua momčadi u svakoj utakmici je nevjerovatan, a gol je bio bitan i za Marcusa Rashforda. Pri utisak je da je kod prvog gola bilo zaleđe, ali kasnije smo vidjeli da nije. Momčad je pokazala želju za pobjedom u drugom dijelu, umjesto da izgubi i prođe dalje.”

Mourinho je posebno pohvalio i izdvojio jednog igrača.

[su_cashout]

“Luke Shaw je bio vrlo dobar ofanzivno i njegov doprinos momčadi bio je izuzetan- Sergio Romero je na klupi ove sezone samo zato što imamo De Geu.”

“Shaw je dugo čekao, nije lako dati priliku igraču u utakmicama u kojima nam je bitan rezultat, htio sam napraviti promjene, ali Luke je uspio da izdrži 90 minuta, i rekao sam mu da je ovo prilika da se podigne na viši nivo”, dodao je Mourinho.

United u engleskoj Premier ligi zauzima drugo mjesto, sa 8 bodova zaostatka za gradskim rivalom Cityjem, kojeg dočekuju u derbiju na Old Traffordu za vikend.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!