NaslovnicaVijestiMourinho: Posvetio bih ovu pobjedu Fellainiju

Mourinho: Posvetio bih ovu pobjedu Fellainiju

Menadžer Manchester Uniteda, Jose Mourinho, posvetio je današnju pobjedu Uniteda protiv Tottenhama Marouaneu Fellainiju, krivcu za prošlonedjeljni kiks protiv Evertona.

posvetio

Fudbaleri Manchester Uniteda pobijedili su na svom terenu Tottenham s 1:0 u 15. kolu Premier lige, i tako se primakli svom današnjem rivalu na tri boda zaostatka.

United je pred više od 75.000 gledatelja na Old Traffordu napadao uglavnom iz kontri i prepustio je svom protivniku kontrolu lopte. Tottenham je, međutim, imao samo jednu dobru šansu na meču, i to iz slobodnog udarca.

Pobjednički gol postigao je Henrik Mkhitaryan u 29. minutu. Ander Herrera je ubacio loptu unaprijed, a armenski reprezentativac je utrčao, pokupio je, utrčao u šesnaesterac i snažnim šutem pod prečku savladao Huga Llorisa.

United je mogao i uvjerljivije pobijediti. Mkhitaryan je prije gola propustio dobru šansu, a Zlatan Ibrahimović je također u prvom poluvremenu imao sjajnu šansu da postigne gol, ali je nije iskoristio.

Paul Pogba je u drugom poluvremenu imao dvije odlične prilike, ali je iz slobodnog udarca pogodio vratnicu, a poslije mu je Lloris obranio šut.

U izjavi poslije utakmice, menadžer Uniteda, Jose Mourinho rekao je: “Želim da posvetim ovu pobjedu Marouaneu Fellainiju.”

“Posvetio bih ovu pobjedu njemu zato što je bio direktan krivac za gubitak dva boda u poslednjoj utakmici (skrivio penal protiv Evertona neposredno nakon što je ušao kao zamjena)”.

Upitan da prokomentira ponašanje publike, koja je izviždala Fellainija, Portugalac je rekao: “Oni imaju pravo da rade šta hoće, jer su fenomenalni. Moram da im se zahvalim jer im ponekad ne uzvraćamo na pravi način sjajnu podršku koju nam pružaju”.

United je sada šesti na tablici sa 24 boda, dok je Tottenham peti sa 27. Manchester City ima 30 bodova. U sledećem kolu Premier lige, koje se igra već u srijedu, United gostuje Crystal Palaceu.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!