NaslovnicaVijestiMourinho se pred cijelim timom izvinio Mkhitaryanu zbog nevjerovatnog razloga

Mourinho se pred cijelim timom izvinio Mkhitaryanu zbog nevjerovatnog razloga

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho otkrio je kako se izvinio Henrikhu Mkhitaryanu u svlačionici ispred cijelog tima, nakon što ga je odlučio izvesti iz igre na poluvremenu jučerašnje utakmice protiv Derbyja u trećem kolu FA Kupa.

Mourinho se izvinio Mkhitaryanu

Nakon prvih 45 minuta utakmice rezultat je glasio 0-0, a portugalski stručnjak je odlučio Mkhitaryana zamijeniti najboljim strijelcem ‘Crvenih vragova’ ove sezone, Romeluom Lukakuom.

28-godišnjak, koji se u posljednjih nekoliko mjeseci povezuje sa odlaskom iz kluba, sinoć nije uspio ništa pokazati tokom vremena provedenog na terenu. Ipak, Mourinhova promjena se isplatila kada je Lukaku asistirao za gol Lingarda u 84. minuti, da bi šest minuta kasnije i belgijski reprezentativac postigao gol za konačnih 2-0.

Nakon utakmice, Mourinho je otkrio kako mu je bilo žao zbog izvođenja armenijskog reprezentativca iz igre, ali mu se izvinio: “Nepravedno, morao sam žrtvovati igrača. Izvinio sam mu se pred svim igračima”, rekao je Portugalac.

28-godišnji krilni igrač je ove sezone ukupno odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima, te je postigao dva gola i podijelio pet asistencija. U posljednje vrijeme su se pojavile špekulacije kako Mourinho ne računa na njegove usluge, te ga je spreman prodati u ovom zimskom prelaznom roku, kako bi novcem od njegove prodaje doveo nova pojačanja o defanzivnom dijelu. Za njega su interes pokazivali njegov bivši klub Borussia Dortmund i Inter, ali je talijanski velikan po svemu sudeći odustao od njegovog dovođenja jer, kako kaže njihov trener Luciano Spalletti, Nerazzurri su u lošoj financijskoj situaciji.

[su_premierleague]

Mkhitaryan je na Old Trafford stigao u ljeto 2016. godine za 42 miliona eura nakon nevjerovatne sezone u Borussiji Dortmund, tokom koje je postigao 23 gola u ukupno 52 nastupa u svim takmičenjima. Uprkos tome što je prošle sezone bio jedan od važnijih igrača u timu ‘Crvenih vragova’, ove sezone nije u planovima Josea Mourinha, koji ispred njega preferira Jessea Lingarda, Juana Matu, Anthonyja Martiala, kao i Marcusa Rashforda.

Manchester United se nalazi na drugom mjestu u Premier ligi sa 47 osvojenih bodova iz 22 odigrane utakmice, te za vodećim Manchester Cityjem zaostaje gotovo ‘nedostižnih’ 15 bodova. Na trećem mjestu je Chelsea sa 46 osvojenih bodova, dok je četvrti Liverpool sa 44 osvojena boda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!