NaslovnicaVijestiMourinho u Manchester dovodi tri igrača Real Madrida

Mourinho u Manchester dovodi tri igrača Real Madrida

Mourinho u Manchester dovodi tri igrača Real Madrida. Bivši trener Chelseaja je navodno postigao dogovor sa Unitedom, a Gareth Bale će biti njegova glavna meta ovog ljeta.

Mourinho u Manchester dovodi tri igrača Real Madrida

Jose Mourinho će pokušati da potpiše tri igrača Real Madrida nakon što postane menadžer Manchester Uniteda, prema pisanju lista Sport.

U izvještaju se tvrdi da je bivši šef Chelseaja već bacio oko na Garetha Bale-a, Luku Modrića i Raphael Varane-a, sa velšaninom koji je glavni cilj ovog ljeta.

United je već slao ponudu za Bale-a, koja je bla veća od 100 miliona eura koju je Madrid odbio prošlo ljeto, ali tvrdi se da 26-godišnjak želi napustiti glavni grad Španije po svaku cijenu.

Mourinho ima dobar odnos sa Florentino Perezom i imao je šansu da se vrati u Madrid ove sezone nakon što je Rafa dao otkaz, ali to se nije dogodilo.

1. septembra 2013. godine Tottenham i Real Madrid saopštili su da je postignut dogovor o transferu Gareta Bejla. Velšanin je potpisao šestogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 11. Totenhamu je na ime obeštećenja pripalo 91 miliona eura.

14. septembra Bale je debitovao za svoj novi klub na gostovanju Villarrealu. Proveo je prvih sat vremena na terenu i postigao gol u 38. minutu, a utakmica se završila rezultatom 2:2. Tri dana kasnije u Istanbulu je savladan Galatasaray, a Bale je u 64. minutu debitovao za Real u Ligi šampiona.

22. septembra planirano je da u meču sa Getafeom Velšanin debituje pred domaćom publikom. Iako je prvobitno uvršten u startnu postavu, Bale se povrijedio prilikom zagrijavanja, pa je svoje mjesto morao da ustupi Iscu.

Prvi put kao igrač Real Madrida zaigrao je na Santiago Bernabeu u gradskom derbiju protiv Atletica. Zamijenio je na poluvremenu Angela di Mariju, ali nije uspio da spriječi poraz svog tima (0:1).

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Ubrzo doživljava novu povredu koja ga odvaja od terena gotovo tri nedelje. Vratio se 19. oktobra. Ušao je u igru u 76. minutu i u posljednjim trenucima meča iznudio penal za svoj tim.

Nije se proslavio u svom prvom El Clasicu. Zamijenjen je u 61. minutu, a Barcelona je slavila rezultatom 2:1. Na žestoke kritike “odgovorio je” nakon nekoliko dana, pošto je postigao dva gola i bio dvostruki asistent u pobjedi nad Sevillom (7:3).

Bale je zaigrao mnogo bolje i u Ligi šampiona. 5. novembra bio je strelac protiv Juventusa (2:2), a u pobjedi Reala nad Galatasarayem u Madridu (4:1) postigao je direktan gol iz slobodnog udarca. 30. novembra zabilježio je ubedljivo najbolji nastup od dolaska u klub.

Postigao je “savršeni” het-trik (jedan gol glavom, jedan desnom, jedan lijevom nogom), a uspio je i da asistira Karimu Benzemi.

Valladolid je pretrpio ubjedljiv poraz na Santiago Bernabeu (4:0). 26. februara Bale je postigao 2 gola u utakmici 1/8 finala Lige Šampiona protiv Schalkea (6:1). 2. aprila u prvom četvrtfinalnom meču protiv Dortmunda takođe je bio strijelac (3:0).

16. aprila postigao je pobjedonosni gol u finalu Kupa kralja protiv Barcelone. Pretrčao je oko 60 metara pre nego što je fenomenalni solo prodor po lijevom boku krunisan najvažnijim pogotkom u karijeri. Posebno se istakao trenutak kada je savladao štopera Marca Bartru.

Gurnuo je loptu pored njega, a zatim ga zaobišao izašavši dobra tri metra u aut.

U finalu Lige šampiona Bale je postigao gol u 110. minutu. Nakon produžetaka savladan je Atletiko Madrid (4:1), a Real je osvojio ljubilarnu desetu titulu prvaka Evrope. U svojoj prvoj sezoni u madridskom klubu Bale je postigao 22 gola i upisao 16 asistencija u svim takmičenjima.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!