Mourinho: United je vrhunac moje karijere!

Proslavljeni portugalski stučnjak, Jose Mourinho, smatra da je preuzimanje kormila Manchester Uniteda dokaz da je dostigao vrhunac, iako je već vodio neke od najvećih svjetskih klubova.

Mourinho

Na klupi Chelseaja (dva mandata), Reala, Intera, Porta, osvojio je osam prvenstvenih naslova, kao i dvije titule u Ligi prvaka.

Međutim, uoči pripreme za svoj prvi meč na Teatru snova protiv Southamptona, Mourinho ističe da je prelazak na Old Trafford najveća stvar u njegovoj karijeri.

“Već sam bio u nekim od najvećih klubova na svijetu”, rekao je Mourinho Sky Sportsu.

“Ovo je vrhunac moje karijere, ali dostigao sam ga u ranoj fazi, pošto sam još uvijek mlad kao menadžer, i mislim da moje najbolje godine tek dolaze”, kazao je 53-godišnji Portugalac, i dodao da se ne vidi u mirovini prije 70. godine.

Bet365 banner 300x250

Mourinho tvrdi da je uvijek uživao u povezanosti sa Unitedovim navijačima, čak i dok je vodio protivničke klubove, i raduje se da će ih sada u potpunosti imati na svojoj strani.

KLADI SE

“Mnogo puta sam sjedio na klupi suparničkih timova uniteda, ali uživao sam, Čak i kao protivnik uspio sam stvoriti dobar odnos sa navijačima, nikada nisam imao problema, iako se nisam svaki put ponašao korektno”, dodao je on.

“Prvi put sam otrčao do aut-linije da proslavim gol. Možda je to zbog netrpeljivosti sa Sir Alex Fergusonom, ali uvijek sam se trudio da izgradim dobar odnos sa navijačima”.

“Po prvi put ću ih zamoliti za podršku, uvijek sam igrao protiv njih, ovaj put su na mojoj strani”.

“Ukoliko nam pruže podršku, to je 80.000 ljudi plus 11 na terenu protiv 11, tako da protivnik nema šansu. Ostavljam im zaduženje, ako budu uz nas imamo velike šanse”, završio je Mourinho.

1

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)