NaslovnicaVijestiMourinho: United je vrhunac moje karijere!

Mourinho: United je vrhunac moje karijere!

Proslavljeni portugalski stučnjak, Jose Mourinho, smatra da je preuzimanje kormila Manchester Uniteda dokaz da je dostigao vrhunac, iako je već vodio neke od najvećih svjetskih klubova.

Mourinho

Na klupi Chelseaja (dva mandata), Reala, Intera, Porta, osvojio je osam prvenstvenih naslova, kao i dvije titule u Ligi prvaka.

Međutim, uoči pripreme za svoj prvi meč na Teatru snova protiv Southamptona, Mourinho ističe da je prelazak na Old Trafford najveća stvar u njegovoj karijeri.

“Već sam bio u nekim od najvećih klubova na svijetu”, rekao je Mourinho Sky Sportsu.

“Ovo je vrhunac moje karijere, ali dostigao sam ga u ranoj fazi, pošto sam još uvijek mlad kao menadžer, i mislim da moje najbolje godine tek dolaze”, kazao je 53-godišnji Portugalac, i dodao da se ne vidi u mirovini prije 70. godine.

Mourinho tvrdi da je uvijek uživao u povezanosti sa Unitedovim navijačima, čak i dok je vodio protivničke klubove, i raduje se da će ih sada u potpunosti imati na svojoj strani.

KLADI SE
“Mnogo puta sam sjedio na klupi suparničkih timova uniteda, ali uživao sam, Čak i kao protivnik uspio sam stvoriti dobar odnos sa navijačima, nikada nisam imao problema, iako se nisam svaki put ponašao korektno”, dodao je on.

“Prvi put sam otrčao do aut-linije da proslavim gol. Možda je to zbog netrpeljivosti sa Sir Alex Fergusonom, ali uvijek sam se trudio da izgradim dobar odnos sa navijačima”.

“Po prvi put ću ih zamoliti za podršku, uvijek sam igrao protiv njih, ovaj put su na mojoj strani”.

“Ukoliko nam pruže podršku, to je 80.000 ljudi plus 11 na terenu protiv 11, tako da protivnik nema šansu. Ostavljam im zaduženje, ako budu uz nas imamo velike šanse”, završio je Mourinho.

1

[frontpage_news widget=”29926″ name=”Vijesti – poveznice (na kraj teksta)”]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!