NaslovnicaVijestiMourinho Wengeru: Razbit ću ti nos kad-tad!

Mourinho Wengeru: Razbit ću ti nos kad-tad!

“Jose Mourinho – izbliza”, naslov je knjige koja će se pojaviti u prodaji 29. rujna (cijena 20 eura), a u njoj ćemo se još jednom uvjeriti koliko Portugalac ne može “probaviti” dugogodišnjeg trenera Arsenala Arsena Wengera.

Wenger i Mourinho

Mourinho i Wenger su mnogo puta bili, što u verbalnom, što u fizičkom klinču. Mourinho je, još dok je bio trener Chelseaja u prvom (a potom i u drugom mandatu) nazivao Wengera “specijalistom za neuspjehe” i “voajerom”, a u knjizi, koju je objavio sportski novinar Rob Beasley, inspiriran mnogobrojnim razgovorima s Mourinhom, saznaćemo i da je Mourinho poručio Wengeru: “Razbit ću ti nos kad-tad!”.

Neprijateljstvo Mourinha i Wengera traje već više od desetljeća, točnije od 2004. godine kada je Portugalac zakoračio u Premijer ligu s Chelseajem. Više nego loši odnosi između njih dvojice “obnovljeni” su kada se Mourinho vratio u Chelsea 2013. godine.

Wenger nije odolio da ne komentira odluku Mourinha prodati Juana Matu Manchester Unitedu, što se Mourinhu, blago rečeno, nije dopalo.

“Iznenađen sam tom odlukom, jer prodaju sjajnog igrača izravnom konkurentu”, rekao je Wenger.

Mourinho je to doživio kao još jedan dokaz Wengerove opsesije Chelseajem. Wenger je potom “pojačao” taj osjećaj kod Mourinha dodatnom opaskom da Chelsea ne može umiješati u borbu za titulu, baš zbog “straha od neuspjeha”.

Za Mourinha je to bio prst u oko! Nije odolio, pa je prokomentirao:

“Znate, on (Wenger) je specijalist za neuspjeh. Osam godina nije osvojio ništa ‘srebrno’. To je neuspjeh. Da se to meni dogodilo s Chelseajem, otišao bih, otišao bih iz Londona i ne bih se vraćao”.

Iz knjige, odnosno razgovora novinara Roba Beasley i Mourinha čije dijelove prenose engleski mediji, saznaćemo i da je Portugalac bio prilično naoštren i da se fizički obračuna s Wengerom:

“Kad gospodin Wenger kritizira Chelsea i Manchester United oko kupoprodaje Mate … Ma, naći ćemo se on i ja jednog dana izvan terena, izvan stadiona i razbit ću mu nos!”.

Listopada 2014. godine njih dvojica i jesu imali “bliski susret” na terenu, tijekom utakmice Chelseaja i Arsenala na Stamford Bridgeu. Mourinho je tada optužio Wengera da je vršio pritisak na suca da ga isključi, a da mu je on uzvratio da se vrati u svoje polje kod klupe za rezervne igrače.

“Rekao sam mu: ‘Ovdje možeš tako ponašati, znaš da ne mogu da ti vratim, ali srest ćemo se jednog dana na ulici”.

Arsene Wenger je danas održao konferenciju za novinare uoči derbija Arsenala i Chelseaja u prvenstvu, a novinari su ga pitali i da prokomentira izvode iz knjige koja će se pojaviti u prodaji za koji dan.

“Tu knjigu sigurno neću pročitati. Pričat ću samo o nogometu. Nisam u lošem, negativnom, agresivnom raspoloženju, nikada. Ja sam više za konstruktivni dijalog. Fokusiran sam na utakmicu protiv Chelseaja u subotu, to je sve”, glasio je odgovor 66- godišnjeg Wengera.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!