NaslovnicaVijestiMoyes upozorio Van Gaala: Ako se ne plasiraš u Ligu prvaka dobit...

Moyes upozorio Van Gaala: Ako se ne plasiraš u Ligu prvaka dobit ćeš otkaz

Ako se ne plasiraš u Ligu prvaka dobit ćeš otkaz, posalo je poruku upozorenja David Moyes za trenutnog trenera kluba sa Old Trafforda. Bivši trener Crvenih đavola zna kako je katastrofalno kada ne uspijete rezervisati mjesto u najprestižnijem klupskom takmičenju u Europi i upozorio je sadašnjeg trenera Van Gaala na to.

Ako se ne plasiraš u Ligu prvaka dobit ćeš otkaz

Bivši menadžer Manchester Uniteda David Moyes kaže da će Louis van Gaal morati da završi u top četiri u Premiershipu, ukoliko želi zadržati svoj posao.

Moyes je na Old Traffordu bio samo osam mjeseci nakon što je zamijenio Sir Alex Fergusona na kormilu, gdje je pao na sedmo mjesto u ligi, prije nego što ga je zamijenio Ryan Giggs.

Bivši menadžer Evertona, rekao je da je shvatio da su minimalna očekivanja za United bila prva četiri mjesta u Premiershipu i prihvatio je da nije dovoljno pobjeđivao tokom svoje kampanje u Manchesteru.

“Znao sam da je potrebno da se Manchester United plasira u Ligu prvaka”, rekao je Moyes za Sky Sports.

“Oni su klub sa statusom i žele da budu na tom nivou, ako ne i na višem. Oni žele da osvajaju te trofeje ako je moguće, a kamoli da se kvalifikuju.”

“To je ono što se događa u Manchester Unitedu. To je taj nivo.”

[su_netbet_psgchelsea]

United se vratio u elitni klub takmičenja u Europi nakon finiša u prvo četiri mjesta sa Van Gaalom prošle sezone, ali se pojavljuju isti propusti i po drugi put u tri sezone, nakon poraza od Sunderlanda u nedelju, rezultat koji je ostavio Crvene đavole šest bodova ispod četvrtog mjesta na kojem se nalazi Manchester City.

Moyes je izrazio neke simpatije prema Van Gaalu i kritikovao medije zbog pritiska koji prave na bivšeg trenera Ajaxa, Barcelona i Bayerna.

“Ima toliko medijske pažnje na Louis van Gaala u ovom trenutku”, rekao je Moyes.

“Kada sam izgubio posao, bio je hvaljen od svih u fudbalu. Svi ljudi, mediji i ostali sada govore da bi on trebao izgubiti posao.”

“Ako ste došli u Manchester United, to je ono što dobijate. Možete dobiti jako puno medijske pažnje, ali ja i dalje vjerujem da sam ja bio prava osoba za taj posao.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!