NaslovnicaVijestiNa današnji dan prije deset godina: Theo Walcott se pridružio Arsenalu i...

Na današnji dan prije deset godina: Theo Walcott se pridružio Arsenalu i postao ‘ubojit’

Na današnji dan prije deset godina Theo Walcott se pridružio Arsenalu i postao ‘ubojit’. Walcott se na Emirates preselio iz Southamptona prije deset godina i od tada je postigao 81 gol u 326 nastupa za Wengera. Arsene Wenger je govorio o Theo Walcottovom napredovanju otkako se pridružio Arsenalu kao tinejdžer 2006. godine.

Na današnji dan prije deset godina

Walcot se preselio u sjeverni London prije deset godina, došao je u Arsenal iz Southamptona sa samo 16 godina.

Walcottov finalni proizvod je često dovođen u pitanje tokom ovih godina na Emiratesu, ali Wenger smatra da je to nešto što je Theo poboljšao tokom svih ovih godina u sjevernom Londonu.

“Theo je vrlo inteligentan”, rekao je Wenger za igrača Arsenala.

“On je uvijek imao ritam i pokrete sa i bez lopte koji su uvijek bili savršeni.”

“Mislim da je više svjestan timskog rada i da se poboljšao u završnici. Apsolutno je smrtonosan u odnosu na prije deset godina. Bilo mu je potrebno mnogo šansi da postigne gol, a danas on ima odličnu završnicu i mnogo bolje se snalazi. Njegove zadnje lopte i tehnika su mnogo bolje.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

“Deset godina ovdje, pokazuje da on voli Arsenal i ja sam uvjeren da će nam dati mnogo više u narednih pet godina u odnosu na prošlih pet, jer je on igrač koji se uvijek kreće naprijed i pokušava da uradi svoj posao što bolje. Ima vrlo pozitivan stav.”

“Prvi put sam ga vidio kako igra u FA kupu za mlade sa Southamptonom. Vidio sam ga u finalu, igrao je na lijevoj strani gdje i sad igra i svidjelo mi se to njegovo kretanje sa loptom. Igrače poput njega je teško naći i Walcottovo kretanje bez lopte i inteligencija su zaista njegov brend i karakteristika.”

U dobi od samo 26, Walcott je jedan od igrača koji su najduže u Arsenalu, zajedno sa Rosickyjem, koji se prdiružio iz Borussije Dortmund u maju 2006. godine.

Engleski reprezentativac je odigrao 326 utakmica za Wengera i postigao 81 pogodak.

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!