NaslovnicaVijestiNa šta je Mourinho upozorio Ibrahimovića prije dolaska?

Na šta je Mourinho upozorio Ibrahimovića prije dolaska?

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho, rekao je kako je upozorio Zlatana Ibrahimovića da ne dolazi u Englesku ukoliko očekuje odmor.

upozorio

Portugalac je bio pun hvale za Zlatana Ibrahimovića, a novinarima je otkrio da ga je prije transfera u Englesku upozorio da ne dolazi ako očekuje odmor na kraju svoje nogometne karijere. Ibrahimović je u srijedu navečer postigao pobjedonosni gol za pobjedu od 2:1 nad Crystal Palaceom, svoj 14. u sezoni, nakon čega je dobio mnogo pohvala svojih suigrača.

Manchester United je kao gost s 2:1 pobijedio Crystal Palace, a gol odluke postigao je Zlatan Ibrahimović dvije minute prije kraja.

United je vodio golom Pola Pogba u nadoknadi prvog poluvremena (ova dva nogometaša su i razmijenili asistencije), a izjednačio je James McArthur u 66. minutu.

Znam kakav mu je karakter, jer u ovim godinama mislim da igraju znak, osobnost, strast. Kvaliteta postoji. Znao sam da može raditi ovo što radi ovdje s mnogo strasti. Rekao sam mu da Engleska nije najbolje mjesto za odmor. Kada bogataš sa fenomenalnom karijerom hoće ići na odmor, ne dolazi u Englesku. Ovdje se dolazi ako hoćeš igrati u najtežoj ligi na svijetu, ako hoćeš da se dokažeš i pokažeš što znaš “, rekao je Mourinho za Sky Sports.

Ibrahimović ima 35 godina, a ljetos je bez obeštećenja došao iz Paris Saint-Germaina. U Premier ligi je dao devet golova do sada.

“Njegova odluka bila je zasnovana na stvarima koje sam naveo, tako da sam stvarno radostan. Nisu u pitanju samo njegovi golovi, nego i njegovo vodstvo i motivacija. Stvarno se radujem”, rekao je Mourinho.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!