NaslovnicaVijestiNADMAŠIO RYANA GIGGSA: Evo zbog čega je Cesc Fabregas ušao u Guinnessovu...

NADMAŠIO RYANA GIGGSA: Evo zbog čega je Cesc Fabregas ušao u Guinnessovu knjigu rekorda!

Otkako je u Chelsea stigao novi trener Maurizio Sarri proteklog ljeta, veznjak i jedna od navjećih zvijezda ‘Plavaca’ Cesc Fabregas ne dobija očekivanu minutažu ove sezone.

Fabregas ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Nakon što u prvih nekoliko kola Premier lige nije uopšte bio ni uvršten na listu pozvanih igrača, u posljednja tri kola je ostao na klupi za rezervne igrače, a skupio je samo tri nastupa u svim takmičenjima ove sezone, od čega dva u Europskoj ligi, te jedan u Carabao kupu.

[su_bet365_koeficijenti]

Naravno, glavni razlog za to je dolazak Sarrijevog ‘pulena’ iz Napolija Jorginha, koji je sve impresionirao svojim nastupima ove sezone, te je zasigurno jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u ligi u ovom trenutku. S obzirom da Fabregasov sa londonskim klubom ističe sljedećeg ljeta, mnogi su mišljenja kako on igra svoju posljednju sezonu u plavom dresu.

Ipak, navijači zasigurno neće zaboraviti sve što je 31-godišnjak uradio za klub, sa kojim je osvojio dva puta Premier ligu, te jednom FA Kup u prethodne četiri godine. Pored toga što neće ostati zaboravljen na Stamford Bridgeu, danas je otkriveno kako će on ući i u Guinnessovu knjigu rekorda sljedeće godine, nakon što je postao igrač koji je najprije stigao do 100 asistencija u Premier ligi.

Međutim, to nije učinio skoro, već u decembru 2016. godine, kada je asistirao Willianu za gol protiv Stoke Cityja u svom 293. nastupu u ovom takmičenju. On je tako nadmašio rekord legendarnog Ryana Giggsa, koji je do 100. asistencije stigao u svom 367 nastupu.

U intervjuu za Daily Mail Fabregas je o ovome rekao: “Nisam najbrži, nisam najjači, nisam najfleksibilniji, ne skačem visoko. Međutim, obaranje ovog rekorda je jedna od stvari na koje sam najponosniji u karijeri, jer ovo je dokaz da dobro obavljam svoj posao.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!