NaslovnicaVijestiNajbizarniji transfer ove zime: Nikica Jelavić potpisao za kineskog drugoligaša!

Najbizarniji transfer ove zime: Nikica Jelavić potpisao za kineskog drugoligaša!

Hrvatski reprezentativac i dojučerašnji član engleskog Premijerligaša West Ham Uniteda Nikica Jelavić, od danas je i službeno član kineskog drugoligaša Beijing Renhea. Hrvat je danas i zvanično kompletirao transfer, a ugovor je potpisao na tri godine.

Najbizarniji transfer ove zime Nikica Jelavić potpisao za kineskog drugoligaša!

Prema potpisanom ugovoru hrvatski reprezentativac bi trebao da zaradi devet miliona funti, što je za odlazak u drugu kinesku ligu ogroman iznos. Poređenja radi, “Čekićari” su u ljetnom prelaznom roku za Jelavića izdvojili svega dva miliona funti.

S obzirom da ga trener West Hama nije mnogo koristio u ekipi u proteklom periodu, sigurno da je ovo poslovanje čelinka londonskog kluba bio pravi potez. Među navijačima West Hama ovaj transfer je izazvao mnogo pozitivnih komentara, u smislu da je ovo fantastična finansijska injekcija za klub, ali s druge strane, ima i onih koji misle da su ovakvi transferi jednostavno besmisleni i da uništavaju fudbal i sve čari koje ova igra nosi sa sobom.

[su_netbet_psgchelsea]

U svakom slučaju, zaista je nevjerovatna činjenica da se igrači odlučuju preseliti iz najbolje i najgledanije lige na svijetu u drugu kinesku ligu, i sigurno da je veliko iznenađenje, bez obzira na visinu obeštećnja i platu igrača.

Ali, ovaj zimski prelazni rok potvrdio nam je još jednom da se novcem može kupiti skoro sve, a Kinezi su bili među najaktivnijima, jer su za velike iznose doveli nekolicinu sjajnih fudbalera iz velikih evropskih klubova.

Među najvećim transferima sigurno su prelazak Ramiresa iz Chelseaja u Jiangsu Suning, Guarina iz Intera u Shanghai Greenland Shenhuu, Jacksona Martineza iz Atletico Madrida u Guangzhou Evergrande Taobao, Gervinha iz Rome u Hebei China Fortune, te Alexa Teixeire iz Shakhtar Donetska u Jiangsu Suning, dok je Jelavić prvi igrač koji je otišao u drugi razred kineskog nogometa.

Reakcije navijača sigurno najbolje govore šta misle o prelasku nekadašnjeg igrača Hull Cityja, Queens Park Rangersa te Evertona u redove kineskog drugoligaša.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!