NaslovnicaVijestiNajbolji od ostalih: Ko će popuniti pozicije iza elite u Premiershipu?

Najbolji od ostalih: Ko će popuniti pozicije iza elite u Premiershipu?

Još jedan vikend je prošao u Premier ligi, gdje su se neki proslavili, a drugi se sakrili od očiju javnosti od srama nakon tako loših nastupa. Situacija na tabeli je postala vrlo delikatna sa svega nekoliko bodova koji dijele prvu četvorku od od najboljih trkača i izazivača, ali ko će popuniti pozicije odmah iza elite? Najbolji od ostalih!

Najbolji od ostalih

Leicester (trenutno 2.)

Dok je za mnoge navijače teško što je Leicester u zadnje vrijeme na vrhu i to zasluženo, ostaje nam da vidimo da li će Lisice uspjeti opstati u najboljim premierligaškim pozicijama. Klub je na dobrom putu, vođen herojskim zabijanjem Jamesa Vardya, te solidne i pouzdane ekipe iza njega koja ga slijedi kroz svaku utakmicu.

Imaju nekoliko igrača koji se ističu u ligi ove godine, s odličnim Riyadom Mahrezom koji plijeni pažnju sa svojih sedam golova i šest asistencija. Pitanje je mogu li “lisice” održati ovu formu i opstati u najbolja četiri ove sezone?

Prednosti:
Leicester je druga ekipa po zabijenim golovima s najboljim strijelcem u ligi, bez iznenađenja dobri su kada idu naprijed poznati po svojoj napadačkoj igri i brzim kontra napadima. Pored toga, Leicester je bio čvrst i defanzivno s Wes Morganom i Robertom Huthom koji su ostvarili korisno partnerstvo, dok je N’Golo Kante bio otkriće sezone s najvećim brojem presretnutih lopti u cijelom Premiershipu (60).

Mane:
Hoće li vrckanje s taktikama Claudija Ranierija biti iskorišteno, hoće liJames Vardy prestati zabijati, da li će povrede umanjiti učinkovitost Leicesterove brze igre? Potencijalno. Svi vole klub koji postiže više od očekivanog, ali da li ovaj klub može održati svoju prvobitnu formu će se pokazati u predstojećim utakmicama.

Predviđena pozicija: 10.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Crystal Palace (trenutno 7.)

Momčad Alana Pandrewa je uzbudljiva mješavina brzine i čelika, uprkos nekim očiglednim nedostatcima npr. totalni manjak efikasnog špica, njegov tim je nastavio dobru formu od prošle sezone s konzistencijom kao glavnim ključem za buduće prilike.

Prednosti:
Brzina na stranama je zaštitni znak Palaceovog stila igre i stava, iako su povremeni lapsusi odbrane neželjena nus pojava. Wilfred Zaha i Yannick Bolasie su kada je njihov dan najteža dva krila za zaustaviti u cijeloj ligi. Njihova brzina i lukavost su dobro služile klubu ove sezone servirajući 25 šansi i šest golova.

Jason Puncheon je održao svoju zavidnu razinu od prošle sezone time što je sam napravio 23 šanse- najviše u svojoj ekipi. Defanzivno klub je primio samo 14 golova, isto kao i Manchester City.

Mane:
Dosljednost je ključna za ekipa kao Palace kad sav trud i rad iz jednog vikenda može biti poništen idućeg. U gostima Crystal Palace je zabilježio bitne pobjede protiv Chelsea i Liverpoola, ali su bili loši kod kuće izgubivši od Sunderlanda prošli ponedjeljak prije nego što su ostvarili tek treću pobjedu kod kuće protiv Newcastlea. Ako dotegnu stvari kod kuće i realiziraju više šansi Crystal Palace bi mogao već vrebati mjesto u Europa ligi.

Predviđena pozicija: 8.

West Ham United (trenutno 8.)

Vjerovatno najintrigantnija ekipa Premier lige. Impresivne pobjede u gostima protiv Arsenala, Crystal Palace, Liverpoola i Manchester Cityja, kao pobjeda protiv Chelsea kod kuće je forma koja baca fanove u ekstazu, ali kao i mnogi klubovi ove sezone, nisu našli konzistenciju.

Prednosti:
Kreativnost je bila ključna u West Hamovom uspjehu ove sezone. Uprkos tome što se najbolji igrač Dimitry Payet povrijedio na duži period, Čekičari su opet uspjeli naći način da zabiju više od protivnika.

Aaron Creswell je osigurao 19 šansi s pozicije lijevog beka, dok su motor ekipe u veznom redu Cheikhou Kouyate i Mark Noble napravili još 25 šansi. Uspješno uklapanje u ekipu posuđenog Manuela Lazinija je natjeralo fanove da zadovoljno predu, jer je živahni Argentinac zabio četiri gola i osigurao 13 šansi za ovu uzbudljivu ekipu.

Mane:
West Hamov napadački instinkt je imao štetan učinak na čvrstoću odbrane kad su primili četiri komada protiv Tottenhama što znači da sad u prosjeku primaju 1,5 gol po utakmici. Adrian je bio impresivan na golu ali odbrambeni igrači bi se trebali popraviti jer su izgubili previše pobjedivih utakmica zbog grešaka. Klub je napravio 4. najveći broj grešaka u odbrani u Ligi ove sezone.

Predviđena pozicija: 11.

[su_bet365_200_bonus_mali]

Everton (trenutno 9.)

Još jedna ekipa koja se čini teška kao vođe tabele je Everton. Karamele su se pretvorile u ekipu koju je najljepše gledati u ligi sa svojim živahnim napadačima koji klize po terenu ove sezone, posebice Gerard Deulofeu i Ross Barkley.

Bilo kako bilo, Martinezovi dečki se inače teško snalaze u odbrani, uprkos 27 ukupno zabijenih golova (treći u Ligi), Everton je primio 19 golova, s drugim najvišim brojem grešaka u odbrani od svih momčadi u ligi.

Prednosti:
Romelu Lukaku je odradio svoj posao ove sezone i čini se da se ne šali. Napadač ima monstruozan talent i napokon pokazuje konzistenciju u nastupima s već 10 zabijenih golova. Lukaku je tek 5. igrač u Premiershipu koji je zabio 50 golova do 23. godine i sastavni je dio Evertonovih ambicija da ugrabe mjesto koje ih vodi u Europa ligu.

Mane:
Everton je bez sumnje ekipa koja napreduje, i kao mnogi timovi nabrojani ovdje mora povesti računa o zadnjoj liniji. Odsustvo Phila Jagielke zbog povrede je dosta težak udarac za klub, iako je otkriće Ramija Funesa Morija i Brendana Gallowaya održalo fanove pozitivnima. Imali su nekoliko razočaravajućih remija kod kuće ove sezone ali ako se ti rezultati poprave, samo je nebo granica za Karamele.

Predviđena pozicija: 7.

Southampton (trenutno 10.)

Southampton je postao ekipa za pohvalu otkako ih je pod svoje uzeo Ronald Koeman. Možda su ovdje zbog svog truda oko razvoja mladih igrača ili svog opstanka iako svake godine prodaju svoje najbolje igrače, ali bez dvojbe Sveci su ekipa koja ima puno za ponuditi.

Ove sezone Southampton nije dosegao svoje rezultate iz proteklih godina. Jedino pobjeda u gostima kod Chelsea 3-1 bi se mogla uzeti kao najbolji trenutak ove sezone.

Prednosti:
Očigledni napadački talenti Dušana Tadića i Sadio Manea su  još od prošle sezone ključni za igru Southamptona. Zajedno s britanskim igračima Steven Davis i James-Ward Prowseom, uspjeli su da iskombiniraju kreativnost s Koemanovom taktičkom spretnošću i Tadićem koji je sam osigurao 36 šansi za Svece.

Mane:
Vezni red je postao bauk za Southampton ove sezone što se dogodi kad najbolji talenti sa tog područja napuštaju klub iz godine u godinu. Sveci su se namučili da zamjene Morgana Schneiderleina s Jordy Clasijem kao igračem koji najviše obećava od skupine igrača koju čine i Oriol Romeu i Victor Wanayama, koji su ove sezone razočarali.

Predviđena pozicija: 9.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!