NaslovnicaVijestiNajgora stvar u Londonu: "Tottenham!"

Najgora stvar u Londonu: “Tottenham!”

“Koja je najgora stvar u Londonu?”, glasilo je pitanje novinara, a odvogor koji je dao Tomas Rosicky siguro se neće svima svidjeti, on je uz Theo Walcotta igrač je sa najdužim stažom u Arsenalu, u timu su od 2006. godine, a Rosicky će uskoro napuniti 36 godina. Češki fudbaler je u 246 nastupa za londonski tim postigao 28 golova, a prethodnu deceniju mogao je da odlično upozna način života u glavnom gradu Velike Britanije.

Najgora stvar u Londonu

Arsenalova televizija napravila je anketu među igračima, a jedan odgovor posebno je privukao pažnju. Walcott, Čech i Cazorla su govorili kako u Londonu žive dobri ljudi, kao glavne probleme naveli su gužvu u saobraćuju i buku, a najoriginalniji odgovoroj na pitanje “Šta je najbolje, a šta najgore u Londonu?” imao je Tomas Rosicky.

“Najbolje? Arsenal. Najgore? Tottenham”.


Opšte poznato je da su Arsenal i Tottenham veliki rivali, igraju ‘Derbi sjevernog Londona’. Prvi svoj derbi odigrali su davne 1909. godine kada je Arsenal slavio sa 1-0, a od ukupnih 183 utakmice, Arsenal ima 78 pobjeda. Emirates i White Hart Lane udaljeni su oko šest kilometara, a sigurno da će navijači Tottenhama zapamtiti ovaj odgovor Rosickog.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!