NaslovnicaVijestiNajomraženija ličnost u Kataloniji o Barceloninom posrtanju

Najomraženija ličnost u Kataloniji o Barceloninom posrtanju

Bivša zvijezda Barcelone i Real Madrida, vjeruje da je sve moguće u ishodu šampionske trke u La Ligi, nakon što je Blaugrana prokockala svu prednost na vrhu tabele.

ličnost

Nekadašnji Barcin veznjak rekao je da ekipa Luisa Enriquea sada treba da iskaže svoju hrabrost, nakon šokantnog poraza od Valencie na Camp Nou, ocjenjujući trenutnu situaciju kao nelogičnu.

Figo misli da takav pad nije normalan i poručio je ekipi da sada treba da pokažu da imaju dovoljno mentalne snage za odbranu oba domaća trofeja.

“Inače ne govorim za katalonsku štampu, ali sada sam napravio izuzetak. To što se dešava u Barci nije normalno, nelogično je da izgube toliko utakmica zaredom, no kada se nađete u takvoj situaciji, sve ide po zlu. Takvi problemi mogu uvijek da vas zadese, i to ne zavisi samo od kvaliteta igrača. Tenzije su sve veće i imate sve manje prostora za greške, i tada do izražaja dolazi karakter ekipe”, kazao je Figo.

Figo, koji je transferom iz Barcelone u Madrid 2000. uzburkao fudbalsku javnost, demantovao je da je slavio Barciono posrtanje, i kaže da su mediji preuveličali situaciju.

“Ne slavim kada drugi timovi izgube, to me ne čini srećnim. Ja sam sportsmen, nemam ništa protiv Barce, ali mediji imaju protiv mene. Proveo sam 5 sjajnih godina tamo, otišao sam zbog sportskih i finansijskih razloga, i zbog toga što me nisu dovoljno cijenili.”

[su_netbet_bonus]

“Iskreno, igrao sam golf u subotu, kao i u nedjelju, i moj život ne zavisi od Barce i Madrida. Srećniji sam kada radim druge stvari”, rekao je bivši portugalski reprezentativac.

Sinoćnji poraz (1:2), i to treći uzastopni u ligi, doveo je Barcu u egal sa Atletico Madridom, od kojeg su nedavno ispali u četvrtfinalu Lige prvaka, a trećeplasirani Real Madrid se primakao samo na bod zaostatka. Ohrabrujuće za Katalonce je činjenica da imaju bolji omjer u međusobnim duelima i od jednih i od drugih, što će biti presudno ukoliko na kraju budu bodovno izjednačeni. Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!