NaslovnicaVijestiNajskuplji tinejdžeri u nogometnoj povijesti

Najskuplji tinejdžeri u nogometnoj povijesti

Najskuplji tinejdžeri u nogometnoj povijesti. Saznajte koji su to fudbaleri kroz historiju u svojim tinejdžerskim godinama postigli cijenu o kakvoj možemo samo sanjati. Mi ćemo vam predstaviti prvih 10 na koje su potrošeni ogromni novci. Pogledajte ispod koji su to najskuplji tinejdžeri u historiji fudbala.

Najskuplji tinejdžeri

1. ANTHONY MARTIAL

Ovo je trenutno najskuplji tinejdžer fudbaler u historiji. Iz Monaca je prešao u Manchester United  za 36 miliona funti. Ovako je ovaj devetnaestogodišnjak titulu najskupljeg tinejdžera fudbalera preoteo Lukeu Shawu koji je prošlo ljeto prešao iz Southhamptona također u Manchester United. U Manchesteru se nadaju da će Anthony Martial, kako odrasta postati igrač ravan slavnom Thierry Henryju.

2. LUKE SHAW

Za već spomenuti prelazak u Manchester United dobio je 31 milijun funti. Ovu je sezonu odlično započeo, a mnogi fudbalski stručnjaci smatraju da se Manchesteru ova akvizicija isplatila te kako je ispred ovog mladog igrača svijetla fudbalska budućnost.

3. LUCAS MOURA

Prešao je iz Sao Paola u PSG za 29 miliona funti, a sve se to dogodilo prije nekoliko godina dok je još bio tinejdžer. Međutim, danas ima 23 godine i moramo priznati da se još uvijek bori da opravda ovaj veoma skupi transfer. Hoće li mu to konačno i uspjeti, vidjet ćemo.

4. RENATO SANCHES

Prelazi iz Benfice u Bayern na ljeto, a dogovor je već postignut, sada se samo čeka da se otvori ljetni prijelazni rok i Renato će otputovati u Munich. Ovaj tinejdžer koji ima 18. godina je Bayerna koštao oko 28 milijuna funti unaprijed, a kasnije plus i dodaci koje ima u ugovoru.

5. WAYNE ROONEY

Prešao je iz Evertona u Manchester United za 26 miliona funti.  Dogodilo se to 2004. godine, kada je Rooney još bio tinejdžer, a Manchester smatra da mu je to bila jedna od najpametnijih investicija koje je napravio u ovom stoljeću. Danas Rooney ima 29 godina, kapetan je i zaštitni znak kluba te mu nedostaje svega 16 golova kako bi dostigao rekord od 249 golova postignutih za Machester kojeg drži igrač Bobby Charlton.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

6. JAVIER SAVIOLA

Prešao je iz kluba River Plate u Barcelonu za 25 miliona funti još 2001. godine i tada je bio jedan od najviše obećavajućih mladih igrača fudbala. U prvoj sezoni je postigao 60 golova, ali kasnije nije mnogo pokazao te se vratio u River Plate. Danas ima 33 godine.

7. ANDERSON

Prešao je iz Porta u Manchester United za 22 miliona funti kada je bio još tinejdžer. Međutim, nije se pokazao kao dobro uložena investicija ni nakon godina igranja te je danas opet u svojoj rodnoj državi, Brazilu, i igra za Internacional.

8. MARQUINHOS

Iz Rome je prešao u PSG za 22 miliona funti. Vrijedi za jednog od najperspektivnijih mladih odbrambenih igrača današnjice, a tome u prilog govori i podatak da ga je i Chelsea htio kupiti, ali PSG ga nije htio pustiti pa još uvijek igra za njih.

9. ANTONIO CASSANO

Cassano je imao svega 19 godina kada je Roma za njega platila Bariju 24 miliona funti. To je bilo 2001. godine, a od tada je ovaj igrač imao doista raznovrsnu karijeru i igrao u nekim od najpoznatijih fudbalskih klubova.

10. SERGIO RAMOS

Došao je iz Seville u Real Madrid za 19 miliona funti i od tada je znak raspoznavanja za ovaj klub. Poželio ga je Manchester United, ali on ostaje vjeran Realu te je za njega potpisao novi ugovor.

Naš forum, mjesto gdje se analiziraju utakmice, predlažu tipovi, i razmjenjuju mišljenja o utakmicama. Bez plaćanja i bilo kakve naknade, potpuno besplatno. Registrujte se, nemate što izgubiti.

REGISTRUJ SE NA FORUM!

Nagradna Igra – Pogodi TIPOVE i OSVOJI 10 €

Bet365 kladionica vam nudi i velike bonuse koje možete dobiti ukoliko se registrujete na banneru ispod. Bet365 online kladionica je jedna od najpoznatijih na svijetu koja broji oko sedam miliona korisnika iz 200 različitih zemalja širom svijeta. Očekujte vrlo široku ponudu na sve vrste sportova i veliki izbor klađenja uživo. 

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]
 

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!