Najteži zadatak pred Antonijom Conteom

Antonio Conte preuzeo je na sebe jedan od najtežih zadataka koje trener može imati – da od Davida Luiza, nedvosmisleno izrazito talentiranog i inteligentnog nogometaša, napravi i dobrog defanzivca.

antonio-conte-italy-training_3420738

David Luiz se vratio u Chelsea iz Paris Saint-Germaina nakon transfer od oko 35 milijuna funti posljednjeg dana prijelaznog roka, samo dvije godine nakon što je prvak Francuske platio 50 milijuna za njegovo dovođenje.

Brazilac je poznat kao tehnički vrlo nadaren nogometaš, s visokom inteligencijom i pozitivnom ličnošću koja itekako ima svoj svoj značaj u hijerarhiji i sastavu jednog momčadi. Međutim, David Luiz je i nogometaš koji na momente (česte momente) ima problema s prihvaćanjem defanzivnog pozicioniranja i izvršavanjem defanzivnih zadataka. To je problem – posebno kada se po vokaciji centralni obrambeni!

“Imam veliku odgovornost da ga unaprijedim u nekim aspektima. Ako netko guvi koncentraciju tijekom meča, moje je da to popravimo. Zato sam ovdje, da pomognem svojim igračima da napreduju. Da radimo na slabostima i da ih otklanjamo”, rekao je Antono Conte. Conte se smatra poprilično odgovornim za izraziti napredak tročlanog defanzivnog torinskog zida u sastavu Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci i Andrea Barzagli, koji se danas (svakako Bonucci, iznad svih) smatraju među najboljima na planeti.

Bet365 banner 300x250

“Kada sam počeo u Juventusu, sa Cheillinija, Bonuccija i Barzagljijem, obrana Juventusa je primala dosta golova. Prije dolaska, ljudi su mi pričali kako obrana nije dobra. Ali onda sam počeo raditi s njima i naišao sam na sjajan stav i predanost. Sada su među najboljima na svijetu, njih trojica, ali tako nije bilo kada sam došao”, istaknuo je Conte.

Luiz bi mogao odigrati prvi meč za Chelsea nakon povratka u nedjelju, kada Chelsea igra na Liberty stadionu protiv Swanseaja.

555

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)