NaslovnicaVijestiNajveća trenerska rivalstva

Najveća trenerska rivalstva

Treneri često mijenjaju klubove i lige, ali neki od njih ostanu duže u jednom klubu i stvore velika trenerska rivalstva .

1_arsene__wengere_i_sir_alex__ferguson_113354_4065_big

1. Arsene Wengere i Sir Alex Ferguson

Ovo je najduže i specijalno rivalstvo u historiji fudbala. Sir Alex, kao što je već rečeno, majstor je umnih igri i dobar je na riječima. Kad je Arsene Wenger došao u Englesku 1996. godine, Ferguson ga je odmah označio kao početnika. Nakon osvajanja duple krune 2002. godine, Wenger je odgovorio Fergusonu riječima: “Svi misle da imaju najljepšu ženu kod kuće”, i tako otvorio rat riječima i preko medija.

2_jose_mourinho_i_pep_guardiola_112916_4064_big

2. Jose Mourinho i Pep Guardiola

Kad su u pitanju klubovi poput Barcelone i Real Madrida ulozi u svakom susretu su visoki. Ni Barci ni Real porazi i loši rezultati se ne tolerišu. El Classico je dolascima Pep Guardiole i Jose Mourinha dostigli neki više nivo. Postalo je normalno da se na terenu dešavaju okršaji igrači, tenzije dostižu neviđeni nivou, a susreti bez crvenih kartona postali su rijetkost. Pep je osvojio dvije uzastopne titule, Jose je bio prvak 2011/2012 sezone. Španac i Portugalac nikad se nisu slagali, a ni danas vjerovatno ne razgovaraju.

3_brian_clough_i_don_revia_112344_4063_big

3. Brian Clough i Don Revia

Rivalstvo između Briana Clougha i Don Revia je jedno od najgorčih u historiji fudbala. I Clough i Revie igrači su za Middlesbrough, igrali i za istu nacionalnu selekciju. Clough je preuzeo Derby Country, dok je Don Revie sjedio na klupi Leeds Uniteda. Clough je započeo sukob ad je optužio Reviera za korištenje negativne taktike. Nakon odlaska Reviera, Clough je odmah preuzeo njegove mjesto. No, izdržao je samo 44 dana.

4_sir_alex_ferguson_i_rafa_benitez_111904_4062_big

4. Sir Alex Ferguson i Rafa Benitez

Sir Alex Ferguson i Rafa Benitez imaju tešku vezu. Zaoštravanje odnosa između njih počelo je na press konferenciju 2009. godine kada je Benitez pročitao listu činjenica o Škotu i Manchester United. Između toga Benitez je tvrdio da je Ferguson u odličnim odnosima sa FA-om. Sa druge strane, Sir Alex je Benitez nazvalo “smiješnim čovjek” i “kontrolnim freakom”. Svi znamo da je Škot mnogo uspješniji od Rafe.

5_jose_mourinho_i_rafa_benitez_111455_4061_big

5. Jose Mourinho i Rafa Benitez

Mourinho se svađa sa Rafa Benitezom već 11 godina i ne izgleda kao da će se smiriti u skorije vrijeme. Oba su došla u Premier ligi 2015. godine. Ulje na vatru dodaje to da je Benitez, pored Liverpoola, vodio Chelsea, Inter Milan i sad Real Madrid, sve bivše timove Mourinha. Evidentno je da Portugalac ima više uspjeha od Rafe.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!