NaslovnicaVijestiNakon dolaska Aubameyanga u Arsenal stiže i novi veznjak

Nakon dolaska Aubameyanga u Arsenal stiže i novi veznjak

Prema pisanju njemačkih novina Bild, Arsenal priprema ponudu za veznog igrača Schalkea Maximiliana Meyera.

Arsenal dovodi Meyera

22-godišnjaku ugovor sa njemačkim klubom ističe na kraju sezone, a i prošlog ljeta se povezivao sa odlaskom sa Veltins Arene. Ipak, ove sezone je jedan od ključnih igrača Domenica Tedesca i klub ga pod svaku cijenu želi zadržati, posebno nakon što je potvrđeno kako će Leon Goretzka sljedećeg ljeta besplatno otići u Bayern Munchen.

Bild izvještava kako su ‘Topnici’ spremni iskoristiti to što Meyerov ugovor također ističe sljedećeg ljeta i pokušat će ga dovesti jeftino. On je ove sezone opisao ukupno 21 nastup u svim takmičenjima u dresu Schalkea, te je postigao jedan gol.

[su_bbworld]

Stigao Aubameyang

Arsenal dovodi Meyera

Arsenal je danas i službeno potvrdio kako je u klub stigao Pierre-Emerick Aubameyang, koji se već duže vremena povezivao sa odlaskom iz Borussije Dortmund, čime je završena još jedna zimska transfer saga.

Gabonski napadač je navodno potpisao trogodišnji ugovor sa londonskim klubom, a cijena transfera iznosi 56 miliona funti, odnosno 64 miliona eura, te je tako postao najskuplje pojačanje u povijesti kluba. 28-godišnjak je bio prva želja trenera Arsenala Arsenea Wengera nakon odlaska Alexisa Sancheza u Manchester United.

Sportski direktor Borussije Michael Zorc nakon njegovog odlaska je izjavio: “Ne računajući nedavne neugodne događaje, Aubameyangova priča u BVB-u je bila uspješna. Uradio je sjajne stvari za nas, postigao mnogo važnih golova i osvojio DFB Kup. Želimo mu sve najbolje u Arsenalu.”

[su_million_pound]

Ozil pristao na novi ugovor?

Pored dolaska Aubameyanga i špekulacija o dolasku i Maximiliana Meyera, danas su se pojavile špekulacije i o tome kako je Mesut Ozil navodno pristao na novi trogodišnji ugovor, po kojem će navodno zarađivati čak 350,000 funti tjedno.

Klub još uvijek nije službeno potvrdio ovo, ali se potvrda očekuje u narednih nekoliko dana. Njegov trener Arsene Wenger je ranije ovog mjeseca izjavio kako je uvjeren da će 29-godišnjak produžiti vjernost ‘Topnicima’.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!