NaslovnicaVijestiNakon velikog neuspjeha, Nizozemci dobili novog izbornika

Nakon velikog neuspjeha, Nizozemci dobili novog izbornika

Nizozemski nogometni trener Ronald Koeman (54) imenovan je za novog izbornika A reprezentacije te zemlje.

novog izbornika

Nekadašnji kapetan nacionalnog tima na klupi je naslijedio Dicka Advocaata, koji je podnio ostavku u studenom nakon što Nizozemska nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Koeman je u listopadu smenjen u Evertonu, a prethodno je trenirao Southampton, Valenciju, Ajax, Benficu, PSV, Feyenoord, Vitesse i AZ.

[su_watch_live_football]

On je već radio u reprezentaciji, kao asistent Guusa Hidinka na SP 1998. godine, neposredno nakon što je okončao bogatu igračku karijeru.

Na reprezentantivnoj razini, Koeman je bio jedna od zvijezda nizozemske reprezentacije, zajedno s Marcom van Bastenom, Ruudom Gullitom, Frankom Rijkaardom i Denisom Bergkampom. Sa reprezentacijom Nizozemske osvojio je naslov prvaka Europe 1988. godine, a 1990. i 1994. je igrao na dva svjetska prvenstva.

Transfer glasine: Benzema ponuđen velikanu iz Engleske, Messi u Barci želi igrača Bayerna, Asensio na stolu ima ponudu tima iz Londona

NAJORGINALNIJA IDEJA: Ovo su uslovi koje morate ispuniti ukoliko želite dobiti doživotnu kartu za njihove utakmice

Igračku karijeru započeo je u Groningenu, odakle je prešao u najuspješniji nizozemski klub Ajax, s kojim je osvojio prvenstvo Nizozemske u sezoni 1984/85. Iz Ajaxa prelazi u rivalski PSV s kojim osvaja tri uzastopna prvenstva Nizozemske (1986/87, 1987/88, 1988/89) i Kup Šampiona 1988.

Koeman je jedan od samo pet europskih igrača koji su u istoj sezoni osvojili ‘tripletu’ sa svojim klubom i neko prvenstvo sa reprezentacijom.

[su_no1_for_tennis]

Koeman prelazi u Barcelonu 1989. gdje postaje dio momčadi snova Johana Cruyffa, s kojom osvaja četiri uzastopne La Lige u razdoblju od 1991. do 1994. i Kup prvaka 1992, u kome je postigao pobjednički gol u finalu protiv Sampdorije na Wembleyu, te donio Barci prvi trofej europskog prvaka.

Kao trener, Koeman je osvojio tri nizozemska prvenstva: dva s Ajaxom (2001/02, 2003/04) i jedno s PSV-om (2006/07). On je jedini čovjek koji je igrao i trenirao veliku trojku nizozemskog nogometa: Ajax, PSV, Feyenoord. Radio je i u Portugalu (Benfica), Španjolskoj (Valenciji) i Engleskoj (Southampton i Everton).


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!