NaslovnicaVijestiNani otkrio način na koji je Ferguson motivirao igrače pred utakmice sa...

Nani otkrio način na koji je Ferguson motivirao igrače pred utakmice sa Liverpoolom

Nani otkrio način na koji je Ferguson motivirao igrače pred utakmice sa Liverpoolom. Manchester United putuje na Anfield u ponedjeljak navečer da se suoči sa Liverpoolom u jednoj od najatraktivnijih žestoko očekivanih utakmica ove sezone do sada.

Nani otkrio

Crveni vragovi će ući u ova duel na poleđini nedavnog bijega od loše forme, dok su domaćini bili ništa manje od fantastičnog, od njihove pobjede nad Leicesterom koja je završila sa 4-1 prošlog mjeseca.

Ono što čini ovu utakmicu još boljom, je činjenica da se od obje ove ekipe očekuje izazov za naslov prvaka ove sezone, pogotovo od Jurgen Kloppove momčadi, koja je trenutno na četvrtom mjestu i dva boda od prvog.

[su_euro_soccer_bonus]

Nekoliko sjajnih susreta za očekivati, ali istina je u tome da Liverpoolovo i Unitedovo rivalstvo nije kao što je nekada bilo.

Nema više te borbe ‘života i smrti’ kao što je to bilo u Sir Alex Fergusonovoj i Rafa Benitezovoj eri, kada se mogla vidjeti mržnja između ove dvije ekipe.

Uoči ponedjeljne utakmice, bivši Unitedov igrač, Nani je dao uvid u to, kako je svlačionica izgledala prije igranja sa Liverpoolom, još kada je on igrao na Old Traffordu, također objašnjava kako je Ferguson motivirao svoje igrače.

“kada igrate tu vrstu utakmice, to vam daje veliku motivaciju. To vas gura u ligi, čini vas jačim.”

“Ferguson je znao reći da to nije samo obična utakmica – to je izazov. Svi moraju pobijediti svog protivnika. Nije bitno samo igrati, mi moramo izaći tamo i pobijediti..”

“Oduzmite svaku loptu u obrani, svaki duel i sve ostalo. Nogomet ovdje dolazi posljednji. Nismo uvijek igrali lijepo, ali trudili smo se uvijek.”

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Malo je čudno, koliko je United bio uspješan pod vodstvom Fergusona, za kojeg Nani tvrdi da je 100% najbolji trener ikada u engleskom nogometu.

“On je 100% najbolji trener u Premier ligi”, dodao je Portugalac.

“Način na koji on funkcionira, način na koji je bio sa nama. Ne samo zato što je osvajao trofeje, nego i način na koji vas priprema svaki dan i za svaku utakmicu.”

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!