NaslovnicaVijestiNapadač Atletica: Nema potrebe da mijenjam klub

Napadač Atletica: Nema potrebe da mijenjam klub

Antoine Griezmann, napadač Atletica, priznao je da je razmišljao o odlasku uoči početka sezone 2016/17, ali da smatra da nema potrebe da mijenja klub da bi napredovao.

napadač

Francuski internacionalac je tražena roba, zahvaljujući sjajnim nastupima za klub iz glavnog grada Španjolske, kao i za nacionalni tim na ovogodišnjem Euru.

Griezmann je postigao 22 gola u 38 utakmica prošle sezone, uz 7 golova u 13 utakmica Lige prvaka, pomogovaši Atleticu da stigne do finala, gdje su poraženi od strane gradskog rivala Real Madrida.

Sjajni napadač je dovođen u vezu sa PSG-om i Manchester Unitedom u nekoliko prethodnih mjeseci, i priznao je da je potajno razmišljao o transferu, nakon glasina da bi Diego Simeone mogoa napustiti trenersku klupu kluba sa Vicente Calderona.

Međutim, argentinski stručnjak je brzo demantovao navode da odlazi, te je ubijedio Griezmanna da ostane u Atleticu.

“Imao sam neke sumnje o mojoj budućnosti u Atleticu prošlog ljeta kada su se pojavili natpisi da bi Simeone mogao da ode”, rekao je Griezmann za GQ.

“Ali to nužno ne znači da bi napustio Atletico ukoliko bi on otišao”.

“Moji suigrači me zaista poštuju. Dostigao sam ovaj nivo zahvaljući njima. Napredujem iz nedjelje u nedjelju. Trebam ih i volim da igram za Atletico. Ne mislim da treba da promijenim klub da bih dostigao viši nivo”.

Mediji iz Francuske izvještavaju kako bi PSG mogao dovesti Griezmanna u svoje redove na kraju sezone, ali napadač je jasno stavio do znanja kako nije zainteresovan da igra u Ligue 1.

“Prelazak u francusku ligu trenutno nije u mojim planovima”, naglasio je on.

“Možda nekada u budućnosti, ali volim Španjolsku”, dodao je francuski napadač.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!