NaslovnicaVijestiNapušta Chelsea: Alvaro Morata se vraća u bivši klub!

Napušta Chelsea: Alvaro Morata se vraća u bivši klub!

Prema pisanju engleskih medija, napadač Chelseaja Alvaro Morata mogao bi se sljedećeg ljeta vratiti u svoj bivši klub Real Madrid, u kojem su svjesni kako su napravili veliku grešku dozvolivši mu da ode.

Morata se vraća u Real Madrid

Španjolski reprezentativac je u ljetnom prelaznom roku postao najskuplje pojačanje ‘Plavaca’ svih vremena, kada je za 66 miliona eura stigao u London, i uprkos sjajnom startu sezone, u posljednje vrijeme je ispao iz forme, a također je imao i problema sa povredama.

25-godišnjak je od početka godine postigao samo jedan gol, a zbog toga je propustio i poziv od strane španjolskog izbornika za nedavno odigrane prijateljske utakmice protiv Njemačke i Argentine. Špekulacije o njegovom povratku na Santiago Bernabeu pojavile su se samo nekoliko dana nakon navodnog neuspjeha Los Blancosa u pokušaju da dogovore transfer zvijezde Bayern Munchena Roberta Lewandowskog.

Morata je ove sezone u dresu Chelseaja odigrao ukupno 39 utakmica u svim takmičenjima, te postigao tek 13 golova i podijelio pet asistencija. Ipak, njegov trener Antonio Conte je na press konferenciji pred današnju utakmicu u Premier ligi protiv Tottenham Hotspura priznao kako još uvijek računa na njega. Talijanski stručnjak je priznao kako se Morata oporavio od povrede, te je sada sto posto spreman za kraj sezone.

[su_no1forfootball]

“Ovaj period je vrlo važan za Moratu. Mislim da je prošlog i ovog tjedna radio jako dobro i ne možemo zaboraviti da nije igrao mjesec i pol dana zbog povrede leđa. Trenutno je sto posto spreman za završnicu sezone, kako za Chelsea, tako i sam za sebe s obzirom da ima priliku zaigrati na Svjetskom prvenstvu.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!