NaslovnicaVijestiNapušta Manchester United: Zlatan Ibrahimović do kraja tjedna potpisuje za novi klub!

Napušta Manchester United: Zlatan Ibrahimović do kraja tjedna potpisuje za novi klub!

Kako danas piše većina engleskih i svjetskih medija, napadač Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović do kraja tjedna trebao bi potpisati za američki Los Angeles Galaxy, koji bi mu trebao biti posljednji klub u vrlo zanimljivoj karijeri.

Ibrahimović napušta Manchester United

Izvori bliski legendarnom 36-godišnjaku za ESPN su otkrili kako je Šveđanin dogovorio sve detalje ugovora sa klubom iz MLS-a, te će Old Trafford napustiti u narednih nekoliko dana.

Ibrahimović za ‘Crvene vragove’ nije nastupio još od popularnog ‘Boxing Daya’, odnosno od utakmice protiv Burnleya 25. decembra, a sada je konačno dobio dozvolu od strane trenera Josea Mourinha da ode besplatno.

Njemu su preostala samo još tri mjeseca ugovora sa Manchester Unitedom, nakon što je prošlog ljeta potpisao novi jednogodišnji ugovor, unatoč tome što je pretrpio povredu ligamenta koljena na polufinalnoj utakmici Europske lige zbog koje je propustio kraj prošle, te početak ove sezone.

[su_no1forfootball]

Pored toga, još jedan razlog njegovog odlaska je i sjajna forma u kojoj se nalazi Romelu Lukaku, koji je prošlog ljeta u klub stigao iz Evertona za cifru od 85 miliona eura. U ukupno 44 nastupa u svim takmičenjima ove sezone, belgijski reprezentativac je postigao 25 golova i podijelio osam asistencija, dok je Ibrahimović tek sedam puta ove sezone oblačio crveni dres, te postigao samo jedan gol. U ukupno dvije sezone provedene u klubu, Ibra je postigao 29 golova i podijelio 10 asistencija u 53 nastupa u svim takmičenjima, te osvojio EFL Kup i Europsku ligu.

Tim Josea Mourinha se trenutno nalazi na drugom mjestu u Premier ligi sa 65 osvojenih bodova nakon 30 odigranih kola. Osam kola prije kraja sezone, ‘Crveni vragovi’ za vodećim Manchester Cityjem zaostaju 16 bodova, dok ispred trećeplasiranog Liverpoola imaju dva boda više, ali i odigranu utakmicu manje. Portugalski stručnjak je u posljednje vrijeme pod velikim pritiskom, što zbog ispadanja Uniteda u osmini finala Lige prvaka protiv Seville, što zbog odnosa sa pojedinim igračima, a posebno sa Lukeom Shawom, na kojeg očito više ne računa.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!