NaslovnicaVijestiNapušta United: Europski velikan ponudio ugovor Marouaneu Fellainiju!

Napušta United: Europski velikan ponudio ugovor Marouaneu Fellainiju!

Kako izvještavaju brojni engleski mediji, jedan od najvećih talijanskih i svjetskih klubova svih vremena, AC Milan ponudio je ugovor veznjaku Manchester Uniteda Marouaneu Fellainiju.

Milan želi Fellainija

Belgijskom reprezentativcu trenutni ugovor sa ‘Crvenim vragovima’ ističe sljedećeg mjeseca, te će najvjerovatnije postati slobodan igrač jer je do sada odbio nekoliko ponuda čelnika Manchester Uniteda, uključujući i posljednju od prije nekoliko dana.

Naime, u pitanju je jednogodišnji ugovor uz opciju produženja na dodatnih godinu dana uz zadržavanje trenutne plate, ali 30-godišnjak ga odbija potpisati. S druge strane, Rossoneri su mu ponudili više novca i ugovor u trajanju od tri godine, koji bi mu više odgovarao u ovoj fazi njegove karijere, a pored njih, interes za njegove usluge pokazuju i brojni klubovi iz Turske i Kine.

On je zbog povrede izostavljen sa liste pozvanih igrača sa jučerašnju utakmicu finala FA Kupa protiv Chelseaja, na kojoj je njegov tim poražen rezultatom 1-0, ali ipak se očekuje kako će se pridružiti suigračima iz reprezentacije Belgije nakon tjedan dana odmora. Ipak, engleske novine The Mirror pišu kako je razlog izostanka sa utakmice njegov odlazak sa Old Trafforda, s obzirom da je navodno napustio svoj dom u Cheshireu malo prije početka utakmice.

[su_no1forfootball]

Njegov trener Jose Mourinho početkom ovog mjeseca je priznao kako nije istina da klub ništa nije učinio po pitanju Fellainijevog ugovora: “Nisam isfrustriran, jer to je nogomet. Ne možete reći da je krivica na klubu. Da mu nismo ponudili ugovor, rekli bismo kako će otići, ali on je imao ponuda. Naravno, ponuda koju ima trenutno na stolu je bolja od ponude koju je imao prije šest ili osam mjeseci. To je proces, odluka će biti njegova i to moramo poštovati.”

Fellaini je u Manchester United stigao u ljeto 2013. godine iz Evertona za 33 miliona eura, i u proteklih pet godina ukupno je u crvenom dresu odigrao 156 utakmica, postigao 20 golova i podijelio 10 asistencija u svim takmičenjima.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!