NaslovnicaVijestiMAURIZIO SARRI DAO ZELENO SVJETLO: Zvijezda Chelseaja u januaru odlazi u Manchester...

MAURIZIO SARRI DAO ZELENO SVJETLO: Zvijezda Chelseaja u januaru odlazi u Manchester United!

Prema pisanju engleskih medija, Manchester United sprema ponudu za defanzivca Chelseaja Garyja Cahilla, nakon što je Maurizio Sarri dao zeleno svjetlo za njegov odlazak sa Stamford Bridgea. 32-godišnjak je od početka nove sezone skupio tek šest nastupa, te očito nije u planovima talijanskog stručnjaka, koji ispred njega preferira Davida Luiza i Antonija Rudigera, koji su mu standardan štoperski dvojac u Premier ligi.

Cahill odlazi u Manchester United

Cahillov trenutni ugovor sa ‘Plavcima’ ističe sljedećeg ljeta, a ukoliko ne potpiše novi, mogao bi otići besplatno na kraju sezone. Međutim, kako navodi Daily express, čelnici kluba su engleskom reprezentativcu poručili kako mu neće stojati na putu, te da će mu dozvoliti odlazak ukoliko dođe ponuda za njega u predstojećem zimskom prelaznom roku.

Navodno, za njega interes pokazuje Manchester United, čiji trener Jose Mourinho pod svaku cijenu želi pojačati svoju defanzivnu liniju. Cahill je pod vodstvom Portugalca osvojio Premier ligu u sezoni 2014/15, kada je bio jedan od ključnih igrača ‘Plavaca’. Pored ‘Crvenih vragova’, za njegovo dovođenje su još zainteresovani i Southampton, West Ham United, Aston Villa i Sheffield Wednesday.

32-godišnjak je nedavno priznao kako se nada da će mu klub dozvoliti odlazak ukoliko ga Sarri nastavi izostavljati iz početnih jedanaest. Tom prilikom je rekao: “Naravno, najvažniji je klub, ali moram brinuti i o svojoj situaciji. Ukoliko nastavim sjediti na klupi, što se trenutno događa, samo se nadam da će me klub ispoštovati i dozvoliti moj odlazak kada bude vrijeme za to.”

Gary je na Stamford Bridge stigao u ljeto 2012. godine iz Boltona za 8,5 miliona eura, a ukupno je u proteklih osam sezona za klub odigrao 288 utakmica, te pritom postigao 25 golova i podijelio sedam asistencija. Pored već spomenute titule u Premier ligi u sezoni 2014/15, bio je prvak Engleske i u sezoni 2016/17, a još je osvojio i FA Kup, Ligu prvaka, te Europsku ligu.

On nije pozvan u reprezentaciju od strane engleskog izbornika Garetha Southgatea za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država, te utakmicu posljednjeg kola grupne faze Lige nacija protiv Hrvatske. ‘Gordi albion’ se trenutno nalazi na drugom mjestu u grupi, ima dva boda manje od vodeće Španjolske, te im je potrebna pobjeda ukoliko žele proći u polufinale. Koeficijent na njihovu pobjedu protiv ‘Vatrenih’ u nedjelju iznosi 1,83.

=> Bet365 kladionica trenutno daje bonus kredite za nove igrače, te nema manipulativni trošak i porez na dobitak… OTVORI BET365 RAČUN I KLADI SE NA PONUĐENU OKLADU!

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!