NaslovnicaVijestiNathaniel Clyne: Stigao sam u Liverpool da osvajam trofeje

Nathaniel Clyne: Stigao sam u Liverpool da osvajam trofeje

Defanzivni igrač Liverpoola Nathaniel Clyne otkrio je da su utakmice kao što je nedjeljna utakmica finala Capital One Cupa na Wembleyu razlog njegovog dolaska na Anfield ove sezone.

Stigao sam u Liverpool da osvajam trofeje

Clyne je stigao iz Southamptona prošlog ljeta, te je impresionirao na poziciji desnog beka, i pod vodstvom Rodgersa, kao i Jurgena Kloppa.

Oog vikenda 24-godišnjak će imati priliku prvi put nastupiti na Wembleyu igrajući za neki klub, kada će se njegov Liverpool sastati sa Manchester Cityjem, a već ranije je igrao na tom stadionu sa reprezentacijom Engleske.

“Redsi” su posljednji put trofej osvojili 2012. godine, kada su rekordni osmi put osvojili Liga kup (današnji Capital One Cup) pobijedivši Cardiff City na jedanaesterce. City je, u međuvremenu, posljednji trofej osvojio 2014. godine, također Liga kup savladavši Sunderland 3-1 u finalu.

Imajući to na umu, Clyne je predložio kakva bi ovo utakmica mogla biti, te dodao da su utakmice poput ove razlog zašto se pridružio Liverpoolu iz Southamptona.

“Pretpostavljam da će biti dobar osjećaj izaći na Wembley u finalnoj utakmici. Bit će to napeto finale”, rekao je defanzivac za Daily Star.

“Stigao sam u Liverpool da osvajam trofeje. Moj san je oduvijek bio igrati u samom vrhu, takmičiti se na najvećem nivou, igrati u Premier ligi, a svi vole takve stvari. To je ono zašto sam ovdje, nadam se da ćemo početi sa ovom pobjedom.”

“To bi bilo nevjerovatno za mene da osvojim taj trofej. Kada pogledate nazad na svoju karijeru, želite biti u mogućnosti reći da ste osvajali turnire ili trofeje. Ovo će biti moje prvo finale, nadam se da možemo pobijediti, što bi nas potaklo da nastavimo osvajati još više trofeja.”

Liverpool se trenutno nalazi na osmom mjestu u Premier ligi sa 38 osvojenih bodova, tri manje od velikog rivala Manchester Uniteda koji je na petom mjestu, ali čak devet bodova manje od top četiri, a samo je 12 utakmica ostalo do kraja.

[su_bet365_200_bonus_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!