NaslovnicaVijestiEvo zbog čega su navijači Arsenala bijesni na Girouda

Evo zbog čega su navijači Arsenala bijesni na Girouda

Navijači Arsenala bijesni su na napadača svog tima, Oliviera Girouda, zbog proslave gola koji je Arsenalu donio remi protiv Bournemoutha, jer je bilo još vremena da se postigne pobjednički gol.

bijesni

Francuz Olivier Giroud je briljirao u prethodnih deset dana, na tri utakmice postigao isto toliko golova, ali su navijači Arsenala ogorčeni na njega. Napadač Gunnersa je navukao gnjev svojih fanova zbog prevelike i preduge proslave gola, kojim je preksinoć donio bod timu na gostovanju Bournemouthu (3:3) u drugoj minuti nadoknade.

Kada je isticao regularni tok, sudac je pokazao da će se igrati još šest minuta i već poslije 120 sekundi se Giroud upisao u strijelce. Međutim, onda je izveo performans, zbog kojega je postao omraženi heroj.

Prvo je klizao na koljenima, zatim skakutao i pokazivao “škorpion”, atraktivni udarac kojim se proslavio u prethodnom meču sa Crystal Palaceom, onda je otrčao do aut-linije, mahao… To se navijačima nimalo nije dopalo, jer su ga optužili za sebičnost i gubitnički mentalitet.

“Svaki drugi nogometaš nekog velikog tima bi poslije gola zgrabio loptu i najbrže što može otrčao do centra, pošto je bilo još četiri minute. To je dovoljno vremena da se stigne do pobjede, ali Giroud se zadovoljio remijem i time što je bio strijelac”, jedan je od “bezbroj” komentara fanova londonskog velikana koji su bijesni na Francuza, na društvenim mrežama.

Iako su domaći vodili sa 3:0, Arsenal je na kraju ipak uspio stići do boda, a junak je bio Giroud, koji je pogodio mrežu Bournemoutha u 92. minutu.

Ekipi Arsenala je prvi put u Premier ligi pošlo za rukom da stigne do boda, nakon zaostatka od tri gola.

Bournemouth je poslije četvrtog remija od početka sezone deveti na tabeli Premier lige sa 25 bodova, dok je Arsenal četvrti, sa 41 bodom.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!