NaslovnicaVijestiNavijači Cityja ogorčeni na klub: Vi nas samo iskorištavate

Navijači Cityja ogorčeni na klub: Vi nas samo iskorištavate

Manchester City će se u četvrtfinalu Lige prvaka sastati sa francuskim PSG-om, a ovaj duel je privukao veliku pažnju navijača koji su zainteresovani da gledaju najveće zvijezde ova dva tima uživo. Ali, klub iz Manchestera je podigao cijene ulaznica što je razljutilo navijače.

Navijači Cityja

Poznata navijačka grupa Cityja, Group 1894 je optužila klub da im nije stalo do navijača, te da ih samo iskorištavaju. Cijena ulaznica za četvrtfinalnu utakmicu protiv Paris-Saint Germaina iznosit će 60 funti, što iz kluba smatraju pristojnom cijenom.

Klub se oglasio jučer svojim saopštenjem u kojim kažu da se cijene formiraju na osnovnu takmičenja, protivnika i faze takmičenja koje se odigrava.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

“Kako je riječ o četvrtfinalu najvećeg europskog takmičenja, gdje se naš City prvi put našao, vjerujemo da su cijene poštene: za odrasle vlasnike godišnjih ulaznica i članove kluba 40 funti, a za djecu samo 10 funti.”

No, pomenuta udruga navijača u dugom saopštenju naglašava:

“Povisivanje cijene ulaznica ne bi bilo u redu sve i da dolaze Lionel Messi, Paul Pogba i Neymar!”

Zanimljivo je to da City ima najjeftnije godišnje karte na ‘Ostrvu’. Mnoga mjesta na stadionu koštaju tek 300 funti na godišnjem nivou, dok su najskuplja 1750 funti, od čega skuplje imaju samo Arsenal i Tottenham, a to je čak za osamsto funti skuplje od onih koje prodaje najveći Cityjev rival, Manchester United.

Međutim, pored svega ovoga nerealno je očekivati da će Cityjevi navijači ovaj problem rješavati ‘bojkotom’ što u Engleskoj nije praksa, jer je tamo nogomet važniji od svega, a klub je iznad svih.

City će snage sa PSG-om odmjeriti 6. aprila na stadionu Parc des Prines, a sedam dana kasnije revanš je na Etihad stadionu u Londonu koji će pored ovog nezadovoljstva navijača svakako biti ispunjen do posljednjeg mjesta jer je ovo jedan od istorijskih trenutaka Manchester Cityja – prvi puta igraju četvrtfinale Lige prvaka.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!