NaslovnicaVijestiNavijači Engleske ISMIJALI formaciju reprezentacije koju je Sol Campbell predložio za Svjetsko...

Navijači Engleske ISMIJALI formaciju reprezentacije koju je Sol Campbell predložio za Svjetsko prvenstvo!

Konačno znamo 23 igrača koje će engleski selektor Garetha Southgat povesti na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Nekoliko iznenađenja na spisku, a najveće je svakako izostavljanje nogometaša Arsenala Jack Wilshera ali i Adama Lallane, koji je ruku na srce imao mnogo problema sa povredama.

Sol Campbell predložio

Trent Alexander-Arnold nagrađen je za njegovu fenomenalnu sezonu u Liverpoolu te se našao na spisku putnika za Rusiju, a Danny Welbeck, Harry Maguire, Ruben Loftus-Cheek i Fabian Delph također su dobili svoje mjesto u ekipi.

Loša vijest danas je stigla do Jack Wilshere, Adam Lallane i Joe Hart. Sva tri igrača izostavljeni su sa spiska a sva trojica u prošlosti su bili standardni u dresu Gordog Albiona.

“Vjerujem da je ovo momčad s kojom možemo dogurati daleko”, rekao je Southgate.

“Imamo puno energičnih  i atletskih igrača u timu, ali i igrača koji su jednako dobri i u posjedu lopte, a mislim da su svi do sada vidjeli stil igre koji smo razvili.

“Mlada je ekipa, ali s nekim vrlo iskusnimigračima, tako da osjećam da je ravnoteža momčadi dobra, kako u pogledu iskustva, njihovog karaktera, tako i ravnoteže na pozicijama”.

>> Frank Lampard poručio: On bi trebao biti kapiten Engleske na Svjetskom prvenstvu!

47-godišnjak sada mora odlučiti o startnoj ekipi za utakmicu protiv Tunisa 18. lipnja – a iskoristiti će nadolazeće prijateljske utakmice protiv Nigerije i Kostarike kako bi došao do zaključka.

Bivši Engleski reprezentativac Sol Campbell je otišao korak naprijed i već objavio ekipu sa kojom bi on počeo na Mundijalu. Njegova izbor izazvao je burne reakcije fanova, koji su ga ismijali.

[su_bonus]

Campbell je izabrao veoma čudnu i ofanzivnu 3-2-3-2 formaciju, bez defanzivnih bekova. Na golu je Pickford, u zadnjoj vrsti su Walker, Stones i Maguire, u sredini nalaze se Henderson i Dier, na krilima su Sterling i Lingard, iza napadača je Alli, a u vrhu napada su Kane i Vardy.

Da li je Campbell ispred današnjeg vremena, ili je to razlog zašto još uvijek nema posao kao menadžer, ostaje nam da saznamo?


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!