NaslovnicaVijestiNavijači Napolija oduševili: Ogromni mural u čast Maradone

Navijači Napolija oduševili: Ogromni mural u čast Maradone

Građani talijanskog grada Napulja zahvalili su, na specifičan i zanimljiv način, Argentincu Diegu Armandu Maradoni za partije pružene njihovom nogometnom klubu. Maradona je dobio status počasnog građanina Napulja, a odnedavno je grad dobio ogromni mural sa njegovim likom.

ogromni mural

Umjetnik Jorik Agoč napravio je u predgrađu Napulja mural Diega Armanda Maradone preko čitave jedne zgrade, kao zahvalnicu legendarnom Argentincu, koji je vrhunac svoje karijere dosegao upravo u tom gradu. Maradona je došao u Napoli kao “spasitelj”, ne samo u nogometnom već i u globalnom smislu.

Grad, i cijeli južni dio zemlje, tada se nalazio u jako lošoj ekonomskoj i političkoj situaciji, a kakvo je ime i legenda bio Diego Maradona govore i tadašnje izjave da siromaštvo, propadanje škola i bolnica nisu važni – jer on je stigao. Taj teret i titulu spasioca, Argentinac je uspio opravdati.

Maradona je Napolitancima donio prvu titulu talijanskog prvaka u povijesti kluba i uveličao ime ne samo Napolija već i cijele južne Italije, koja prije tog uspjeha nije imala osvajača Scudetta.

Maradona je s Napolijem dva puta osvajao talijanski šampionat i kup, i sve to u eri kada su Italijom i svijetom dominirali Juventus, Milan, Roma i Verona, s igračima poput Rijkaarda, Gulita, Van Bastena, Platinija, Contea, Ancelottija…

Napoli je 1989. godine osvojio i Kup UEFA, današnju Ligu Europe, prvi i jedini put u povijesti kluba. Maradonine uspjehe Napolitanci nisu zaboravili, pa je Diego postao počasni građanin, dobio veliki broj grafita i murala, a svaki put kada dođe u Napulj, Grad ga spremno dočeka i pozdravi kao Boga.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!