NBA (vijesti) – Nevjerojatni STEPH CURRY

Stephen Curry-a su mnogi stručnjaci proglasili najboljim igračem na svijetu, boljim čak i od LeBron Jamesa. Može se jako puno raspravljati o njima dvojici, no Steph Curry je sasvim sigurno u ovu sezonu krenuo bolje od Jamesa, ali bolje i od bilo kojeg igrača u ligi.

Curry jednostavno maltretira svakog protivnika, nitko ga ne može čuvati, jedina osoba o kojoj on ovisi je on sam. Njegovi Wariorsi imaju 10-0 omjer ove sezone, a Curry je trenutno najbolji strijelac lige sa 33,3 poena po utakmici. U tih 10 utakmica on je samo četiri puta ostao ispod margine od 30 poena, a čak je tri puta zabio 40 ili više poena. Rekord ove sezone je 53 poena!

Baš kao što je Michael Jordan bio drugačiji od svih, tako je i Curry danas – rekao je legendarni Kevin Garnett nakon poraza njegovih Wolvesa od Wariorsa.

Wariorsi, osim što imaju 10-0, imaju i još neke fascinantne brojke. Predvode NBA ligu sa prosjekom od 114,8 poena po utakmici, što je doista van serijski. Šut iz igre im je na 48 %, dok im je prosjek trice (najviše zahvaljujući znate već kome) na 40,8 % sa čime također predvode NBA. Razlika sa kojom gaze protivnike je također dio statistike u kojoj su vodeći jer u prosjeku razbijaju sa 17 poena razlike, a prvi slijedeći iza njih su Spursi sa razlikom od 10,7.

Naša organizacija je uložila jako puno u ovaj klub, ovo je šampionska organizacija, ovo je prvoklasna organizacija. Mogu biti presretan što sam dio ovoga – rekao je Curry.

Curry je doista poseban, ali je i momak koji je na zemlji, koji živi pristojnim životom sa suprugom i kćerkom. Ne pojavljuje se u medijima na negativne načine, ne “krevelji” se sa nekakvom odjećom i svakakvim widgetima što je danas u SAD-u sasvim normalno. Čini se kako je lopta jedino što ga zanima, nešto čemu je posvetio svoj cijeli život.

Zanimljivo je kako je Curry udaljen samo dvije trice da preskoči svog oca na toj all-time listi. Zamislite, njegov otac je bio jako dobar igrač i u karijeri je sa linije trojke poentirao 1,245 puta, a Curry je trenutno na 1,243 sa svojih 27 godina.

Pred Wariorsima je utakmica protiv Brooklyna, a zatim ide dosta teži raspored gdje će se suočiti sa Torontom, Clippersima te Bullsima, no ako nastave ovako igrati onda je samo pitanje hoće li ih itko moći zaustaviti.

Oznake: