Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

“Ne bi došlo do rata da sam pogodio penal protiv Argentine”

Prije 26 godina, Faruk Hadžibegić promašio je penal u Italiji protiv Argentine u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Međutim, pored Hadžibegića penal su promašiči i Stojković i Brnović. Hadžibegić je uvjeren da ne bi došlo do rata da je pogodio taj penal. Bila je to posljednja utakmica Jugoslavije…

4aces-yugopapir

“Da sam dao gol, prošli bismo u polufinale Svjetskog prvenstva. I ne zvuči pretenciozno, mislim da kasnije ne bi došlo do rata. Kada vidimo što se danas događa u svijetu očito se ništa nije naučilo iz historije. Ovo nije problem kulture, religije, ekonomske krize, to je politika”, kazao je Hadžibegić za francuski 20minutes.fr.

Da li se danas osjećate Jugoslovenom?

“Da, to je slučaj s većinom ljudi na prostorima bivše Jugoslavije. Ali, prisiljeni smo danas zvati se Srbi, Hrvati, Bosanci, Crnogorci… Tako su nam nametnuli”, dodao je Hadžibegić.

Smatrate li da rat još može da izbije u Evropi?

“Naravno. Očito nismo u mogućnosti pronaći rješenje za mir. Tužno mi je vidjeti da smo zaboravili određene moralne vrijednosti. Ništa nismo naučili. I historija se uvijek ponavlja, pa zato budite oprezni”, dodao je nekadašnji igrač jugoslovenske reprezentacije, koji je u karijeri igrao za Betis, Sochaux i Toulouse.

Kao trener je Hadžibegić vodio Sochaux, BiH, Betis, Troyes, Gaziantepspor, Diyarbakirspor, Denizlispor, Chamois, Dijon, Bastiju, Arles-Avignon, a danas je trener Valenciennesa.

Oznake:

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?