NaslovnicaVijesti"Ne bojimo se Manchester Uniteda!"

“Ne bojimo se Manchester Uniteda!”

Večeras je na rasporedu šesnaestina finala Europa lige, a, između ostalih, sastaju se i danski Midtjylland i Manchester United. Igrač domaćeg tima Mikkel Duelund izjavio je da se on i njegovi suigrači nimalo ne boje tima sa Old Trafforda.

Ne bojimo se Manchester Uniteda

Mladi veznjak, koji je postigao osam golova na deset nastupa za U19 reprezentaciju Danske, jedna je od najvećih nada ove države, a upravo protiv Manchester Uniteda večeras želi svima pokazati koliko je dobar.

Kako kaže, igranje protiv jednog od najvećih engleskih klubova, koji je ove sezone neočekivano ispao iz Lige prvaka, obećava da će biti najbolja utakmica u njegovoj karijeri do sada, kao i izazov u kojem će uživati.

“Uvijek sam uživao u teškim izazovima, a ova utakmica protiv jednog od najboljih klubova na svijetu ne može biti veći izazov za mene”, rekao je Duelund.

“Međutim, to nije samo uzbudljivo iskustvo, to je tim koji igra na nivou na kojem bih i ja želio igrati u budućnosti.”

Iako je tinejdžer svjestan da njegov tim nije favorit u ovoj utakmici, Midtjylland je već ove sezone savladao engleski Southampton. Pored toga što su u play-offu slavili protiv Koemanovog tima, također su bili i blizu pobjede protiv Manchester Cityja u Kupu UEFA 2008. godine, kada su izgubili na penale.

“Eliminacija Southamptona je bila neka vrsta međunarodnog plasmana za nas, to je bio naš prvi zaista veliki rezultat. Također, prije par godina klub je bio vrlo blizu eliminacije Manchester Cityja. Sada ćemo uraditi sve da ponovimo to protiv Uniteda, i mogu vam obećati da, iako ih jako poštujemo, ne bojimo se Manchester Uniteda!”

“Znam da nismo favoriti, ali nogomet ovisi o mnogo više stvari, ne samo kvalitetu pojedinih igrača, a mi kao tim imamo veliki apetit i teško nas je pobijediti. Prilično sam siguran da bi naš engleski vlasnik volio vidjeti kako pobjeđujemo jedan engleski klub kao što je Manchester United.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

RB Salzburg zaradio 50 milijuna eura od ispadanja Arsenala iz Lige...

0
Nakon sinoćnjeg ispadanja Arsenala iz Lige prvaka, lista europskih klubova sudionika Svjetskog klupskog prvenstva je konačno kompletirana. Od 2025. godine, Svjetsko klupsko prvenstvo će se...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!