NaslovnicaVijesti(VIDEO) Na pitanje zašto je otpustio igrača Evertona, Carlo Ancelotti nije imao...

(VIDEO) Na pitanje zašto je otpustio igrača Evertona, Carlo Ancelotti nije imao pojma tko je on!

Everton je otpustio Lukea Garbutta u utorak, a kada su Carla Ancelottija upitali o tome zašto je to uradio, talijan nije imao pojma o kome se radi.

Na pitanje zašto

S ugovorima koji istječu u Premier ligi, danas je bio dan kada su igrači iz cijele države službeno napuštali svoje klubove u potrazi za novom sredinom.

U Evertonu je otpušteno osam igrača sa još dva koja će otići do kraja sezone, a među njima je i 27-godišnji Garbutt.

Na svojoj konferenciji za novinare, uoči utakmice u srijedu protiv Leicester Cityja, Ancelottija su pitali o lijevom beku, ali Talijan je bio jako zbunjen, srećom igrač je to prihvatio u dobrom duhu.

Garbutt se pridružio omladinskoj ekipi 2009. godine, prelazeći iz Leedsa, prije nego što je 2011. godine prešao u Cheltenham Town na posudbu u četvrtom nivou engleskog nogometa.

Očekivalo se da će se lijevi bek probiti u prvi tim i smatrao se kao zamjena za Leighton Bainesa, ali stvari nisu dobro funkcionisale na Goodison Parku za njega.

Otišao je na posudbu u Colchester United u sezoni 2013/14, prije nego što je igrao 10 utakmica za Everton u 2014/15, a dalje je igrao za Fulham, Wigan, Oxford i na kraju Ipswich Town, gdje je igrao 30 puta ove sezone.

Iako se nikada nije probio u Evertonu, obrambeni igrač je u utorak na Twitteru napisao iskrenu poruku klubu.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!