NaslovnicaVijestiNećete vjerovati tko je najtrofejniji trener u zadnjih 5 godina...

Nećete vjerovati tko je najtrofejniji trener u zadnjih 5 godina…

Ukoliko gledamo trofeje osvojene u zadnjih 5 godina vidjet ćemo kako najuspješniji trener u Europi nije Zinedine Zidane niti Pep Guardiola ili Massimiliano Allegri – najtrofejniji čovjek u svijetu europskog nogometa zadnjih pet godina je Unai Emery, aktualni trener PSG-a.

Unai Emery po broju trofeja u zadnjih je pet godina zasjenio ostalo elitno društvo trenera europskog nogometa, ali to je samo dokaz kako je statistika varljiva. Statistika često otkriva vrlo puno, ali i skriva ono najbitnije. Činjenjica je kako je Emery u zadnjih 5 godina uzeo 10 trofeja što je u prosjeku dva po sezoni, ali prava istina krije se u analizi tih trofeja.

[su_bet365_100_bonus]

Naime, Unai Emery od spomenutih 10 trofeja 7 je osvojio u PSG-u. I to zvuči kao veliki uspjeh, ali PSG ima uvjerljivo najkvalitetniju momčad u Francuskoj i najveći budžet u svijetu nogometa, a unatoč svemu tome Unai Emery i njegov PSG prošle sezone doživjeli su pravi debakl i pravo je čudo što je on uopće ostao na klupi. Monaco mu je pred nosom uzeo prvenstvo, a u Ligi prvaka ispao je nakon što je u prvoj utakmici ostavio vodstvo od 4 gola razlike i tako prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je imala toliko vodstvo i ispala.

Ove sezone pojačao se Neymarom i Mbappeom, dva igrača za koje mnogi tvrde da su nasljednici Ronalda i Messija, za njih dvojicu PSG je potrošio oko 400 milijuna eura, no ni to im nije bilo dovoljno za ozbiljan uspjeh u Ligi prvaka. Baš kao i godinu ranije ispali su u osmini finala, ovoga puta od Real Madrida ukupnim rezultatom 5-2.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Evo koliko su osvojili najelitniji treneri današnjice:

Luis Enrique i Pep Guardiola osvojili su 9 trofeja
Zinedine Zidane i Allegri osvojili su po 8 trofeja
Ancelotti je osvojio 7 trofeja
Wenger je osvojio 6 trofeja
Mourinho je osvojio 5 trofeja
Valverde i Conte osvojili su po 3 trofeja

Naravno, ovo dovoljno pokazuje kako statistika po broju trofeja najviše ovisi o ligi gdje se klub natječe. Zasigurno kako je u ligama petice najlakše voditi PSG i osvajati trofeje u Francuskoj, a puno teži posao nemaju ni treneri Bayerna i Juventusa koji ipak neke konkurencije imaju, ali su i dalje dosta dominantni.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!