NaslovnicaVijesti"Neka Milan odluči da li ću ostati"

“Neka Milan odluči da li ću ostati”

Trener nogomet era Milana Siniša Mihajlović rekao je da neće padnete ostavku, već da je na klubu da odluči da li će ostati.

Milan

Mihajlović je ove sezone često bio na udaru kritika nakon promjenjivih rezultata, a posljednjih dana talijanski mediji prenose da će najvjerojatnije dobiti otkaz, možda čak i prije kraja prvenstva Italije.

“Ne znam da li ostajem, ali sigurno je da neću podnijeti ostavku, nikada to nisam radio, niti ću. Takve stvari ne ovise o meni, ne mogu potvrditi ili smenim sam sebe. Rezultati sude svakom treneru, ukoliko budemo loši u narednih nekoliko utakmica postoji šansa da budem otpušten “, rekao je Mihajlović na konferenciji za medije, uoči derbija s Juventusom koji se igra sutra.

On je dodao da dokle god je na klupi “rossonera” davaće sve od sebe kako bi bilježili uspjehe.

“Savjest mi je čista i trudim se da radim najbolje što znam. Ako stvari ne idu dobro, normalno je da se priča o smjeni trenera. U slučaju da nema timski duh krivac sam ja”, naveo je bivši izbornik Srbije.

Mihajlović za vrijeme svog ‘mandata’ na klupi reprezentacije Srbije definitivno nije ispunio očekivanja, a nerijetko je bio na udaru navijača i medija. Reprezentacija je igrala veoma loše pod njegovim vodstvom, tako da su svi zahtjevali njegov odlazak sa mjesta selektora srpske reprezentacije.

Kao najveći kandidati da naslijede Mihajlovića spominju se Eusebio Di Francesco iz Sasuolo i trener mladog momčadi Milana Christian Brocci.

Fudbaleri Milana nalaze se na šestom mjestu na tabeli prvenstva s 49 bodova, a očekuje ih i finale nacionalnog kupa protiv Juventusa.

Na drugom mjestu Serie A je napoli sa šest bodova manje od Juventusa, dok treće mjesto zauzima ‘Vučica’ sa 63 boda, a na četvrtom mjestu je Fiorentina koja je u zadnje tri utakmice vezala tri remija. Inter je na petom mjestu sa 55 bodova.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!